search.noResults

search.searching

saml.title
dataCollection.invalidEmail
note.createNoteMessage

search.noResults

search.searching

orderForm.title

orderForm.productCode
orderForm.description
orderForm.quantity
orderForm.itemPrice
orderForm.price
orderForm.totalPrice
orderForm.deliveryDetails.billingAddress
orderForm.deliveryDetails.deliveryAddress
orderForm.noItems
PROJECT 3 043 PROJECT INFO


Interior area 1,400m2


Project start date 05/2017


Completion date 09/2020


Opening 1/10/2020


Developer Beijing Tong Heng Si Cheng Investment


Location


Songyang, Lishui, Zhejiang


Architecture Jiakun Architects


Interiors Jiakun Architects and CSD Design


Chief architects Liu Jiakun


Architectural design team Chen Kan, Yang Ying, Liu Su, He Qiang, Yi Huizhong


Confucian temple. Natural elements are equally considered, with the reception carefully worked around an old tree.


The old and new, the man-made and natural; all are intimately nestled together. Courtyards, visible through the glass walls of connecting corridors, offer curated glimpses of all these elements together, with harmony, the architects suggest, between ‘everything under the heavens’.


The communal area of the hotel sits on the border area between the old and new buildings. It is visible and welcoming, but thanks to perforated screens offers its users some privacy, allowing guests to make the most of the spot next to a wood burner for cosy fireside conversations.


The guest rooms are spread over two floors of the former district committee building, and a newly-built, single-story structure, and the interiors of each vary in response to the architecture. In the new structure, glazed walls, low lighting and soft neutrals allow for continuity between inside and out; painted cement walls and wooden panelling were chosen to reflect light and shadow, aided by the discreetly hidden reflection screen and shading system on the top of the curtain walling. There are internal courtyards, private to each room, that are secluded by lush bamboo plants. In the older building, its original wooden doors have been kept, rich with history via their cracked paint and the evidence of previous locks and door handles. Ancient China, meanwhile, is evoked through a palette of dark brown wood baseboards and the dark green accents – across corduroy curtains, sofas and lamp shades. Yet the look is not overly nostalgic, and deftly combines contemporary designer furniture in a range of styles: there are caramel leather sofas,


Previous page A tree has been incorporated into the reception


Left, clockwise The hotel has been constructed with the environment not against it, alongside pre-existing structures, and with private areas as well as communal


Above Doors with the ghosts of previous locks have been retained to nurture an atmosphere of lived-in authenticity


Top right Contemporary furnishings such as crisp white bed linen still feature


Below Courtyards allow guests and visitors to assimilate the peace and quietude of Songyang County


terrazzo-style surfaces in the bathroom, sleek pendant lights and crisp white bed linen. Across old and new, examples of palm- weaving by local artisans provide centrepieces for the interiors, showcasing an enduring tradition of the local culture.


Jiakun Architects and CSD have created a boutique hotel that feels symbiotic with the natural and built surroundings. The respectful, considered approach taken throughout by Jiakun is not surprising: a previous project, Memorial to Hu Huishan, was built for a 15-year-old girl who lost her life in the 2008 Sichuan earthquake. It was made using ‘rebirth bricks’ – rubble combined with materials such as wheat stalks and cement to make new bricks to rebuild. Here, Jiakun is not rebuilding from scratch but is working with a complexly-layered and almost chaotic site, which has carefully had its different parts restored and reconciled to contribute to the ongoing revitalisation of the area for both the local community and its growing numbers of visitors.


Interior design Zhang Can, Chen Kan, Li Wenting, Yang Ying, He Qiang, Yi Huizhong, Deng Yu,Tang Jun, Wang Boyu, Liu Wenjing, Wang Zhangping, Yang Yan, Zhou Xiaohui & Guo Yuting


Landscape design Chen Kan, Yang Ying, He Qiang, Yi Huizhong & Li Jing


Lighting consultant Dept of Lighting Planning & Design, Tsinghua Tongheng Urban Planning & Design Institute


Interior lighting design Dept of Lighting Planning & Design, Tsinghua Tongheng Urban Planning & Design Institute, Zhang Can, Li Wenting, Chen Kan, Yang Ying, He Qiang, Yi Huizhong


FF&E design team Tang Jia, Xian Lijuan & Wei Ai


Signage design team Wuyong Art & Design, Zhang Can, Li Wenting


Page 1  |  Page 2  |  Page 3  |  Page 4  |  Page 5  |  Page 6  |  Page 7  |  Page 8  |  Page 9  |  Page 10  |  Page 11  |  Page 12  |  Page 13  |  Page 14  |  Page 15  |  Page 16  |  Page 17  |  Page 18  |  Page 19  |  Page 20  |  Page 21  |  Page 22  |  Page 23  |  Page 24  |  Page 25  |  Page 26  |  Page 27  |  Page 28  |  Page 29  |  Page 30  |  Page 31  |  Page 32  |  Page 33  |  Page 34  |  Page 35  |  Page 36  |  Page 37  |  Page 38  |  Page 39  |  Page 40  |  Page 41  |  Page 42  |  Page 43  |  Page 44  |  Page 45  |  Page 46  |  Page 47  |  Page 48  |  Page 49  |  Page 50  |  Page 51  |  Page 52  |  Page 53  |  Page 54  |  Page 55  |  Page 56  |  Page 57  |  Page 58  |  Page 59  |  Page 60  |  Page 61  |  Page 62  |  Page 63  |  Page 64  |  Page 65  |  Page 66  |  Page 67  |  Page 68  |  Page 69  |  Page 70  |  Page 71  |  Page 72  |  Page 73  |  Page 74  |  Page 75  |  Page 76  |  Page 77  |  Page 78  |  Page 79  |  Page 80  |  Page 81  |  Page 82  |  Page 83  |  Page 84  |  Page 85  |  Page 86  |  Page 87  |  Page 88  |  Page 89  |  Page 90  |  Page 91  |  Page 92  |  Page 93  |  Page 94  |  Page 95  |  Page 96  |  Page 97  |  Page 98  |  Page 99  |  Page 100  |  Page 101  |  Page 102  |  Page 103  |  Page 104  |  Page 105  |  Page 106  |  Page 107  |  Page 108  |  Page 109  |  Page 110  |  Page 111  |  Page 112  |  Page 113  |  Page 114  |  Page 115  |  Page 116  |  Page 117