search.noResults

search.searching

saml.title
dataCollection.invalidEmail
note.createNoteMessage

search.noResults

search.searching

orderForm.title

orderForm.productCode
orderForm.description
orderForm.quantity
orderForm.itemPrice
orderForm.price
orderForm.totalPrice
orderForm.deliveryDetails.billingAddress
orderForm.deliveryDetails.deliveryAddress
orderForm.noItems
16


WEEK 40-41 30 SEPT 2015


Foto Rijkswaterstaat


ROTTERDAM - De stuwcomplexen in de Ne- derrijn en Lek zijn na zo’n vijftig jaar toe aan een grootschalige renovatie. Rijkswaterstaat gunt de renovatie van het stuwensemble Nederrijn en Lek aan Siemens Nederland N.V. Met het vervangen van technische installa- ties, bewegingswerken en de invoering van Bediening op Afstand, kunnen de stuw- complexen hun belangrijke taken ook in de toekomst veilig en betrouwbaar blijven vervullen. Het contract heeft een waarde van circa 100 miljoen euro exclusief btw.


De daadwerkelijke werkzaamheden beginnen volgens de huidige planning in 2016, de re- novatie is volgens planning in 2021 afgerond.


Renovatie stuwensemble Nederrijn en Lek


Rijkswaterstaat werkt voor de renovatie van het stuwensemble Nederrijn en Lek met een integraal D&C-contract (Design & Con- struct-contract). Dit contract bestaat uit de renovatie van de stuwen en sluizen inclusief het realiseren van bediening op afstand en onderhoud tijdens de renovatie. Siemens Nederland N.V. zal het project uitvoeren samen met GEKA Bouw, BSB Staalbouw en Knook Staal- en Machinebouw.


Rijkswaterstaat beheert de rivieren in


Nederland. Het stuwensemble Nederrijn en Lek speelt hierin een belangrijke rol. De stu- wen zorgen voor voldoende (zoet)water in het rivierengebied en het IJsselmeer en voor een vlotte en veilige scheepvaart in de IJssel en de Nederrijn en Lek.


Een ensemble, drie complexen Het stuwensemble bestaat uit drie stuwcom- plexen in de Nederrijn en Lek: bij Hagestein, Amerongen en Driel. Elk stuwcomplex bestaat uit een sluis, een stuw, een bedieningsge-


bouw en een vistrap. De stuw bij Driel wordt wel ‘de kraan van Nederland’ genoemd. Deze verdeelt het water, dat via de Rijn ons land binnenstroomt, tussen de Nederrijn en Lek en de IJssel. De stuwcomplexen Amerongen en Hagestein zorgen vooral voor de bevaarbaarheid van de Nederrijn en Lek. Met het stuwensemble Ne- derrijn en Lek draagt Rijkswaterstaat bij aan een leefbaar en bereikbaar Nederland. Voor meer informatie over het project: www.rws.nl/stuwensemble


Minister Schultz opent uitbreiding container terminal Nijmegen


NIJMEGEN - Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft op 28 september de vernieuwde, grotere binnenvaart container terminal van BCTN in Nijmegen feestelijk geopend. Met deze uit- breiding – een ruim 300 meter lange nieuwe kade en twee nieuwe brugkranen direct aan de Waal – plus het recent in gebruik geno- men Container Transferium in Alblasserdam, groeit de containercapaciteit van BCTN op de verbinding Rotterdam-Nijmegen-Duitsland van 100.000 naar 400.000 TEU per jaar.


“Dit is een prachtige mijlpaal”, stelt Schultz. “De versterking van deze binnenhaven is van


groot belang. Met de komst van Maasvlakte II groeit het containertransport, en de Waal biedt op deze belangrijke corridor naar Duitsland nog ruim voldoende capaciteit. Die ruimte wil ik beter benutten. Binnenvaart is een duurzaam en kostenefficiënt alternatief voor het vervoer over de weg. Een goed instru- ment tegen files bovendien”. De uitbreiding van de binnenhaven in Nij- megen is een gezamenlijke inspanning van Rijk, provincie Gelderland en terminalex- ploitant BCTN. “We dagen de ondernemers uit om ervoor te zorgen dat deze uitbreiding bijdraagt aan de werkgelegenheid in de regio”, zegt Gedeputeerde van de Provincie Gelder-


land Conny Bieze. Het ministerie leverde een bijdrage van 2 miljoen euro, de provincie en de regionale ontwikkelingsmaatschappij Oost betaalden ieder 1 miljoen euro en BCTN investeerde het resterende deel van de totale investering van zo’n 8,4 miljoen euro. Meer dan tweederde van alle goederen die jaarlijks via Rotterdam ons land binnenkomen, wordt door de binn envaart vervoerd naar het ach- terland. De uitbreiding van de terminal door het plaat- sen van een extra kraan op de verlengde kade betekent een verbeterde positie van Nijmegen richting het Europese achterland. Goederen- stromen kunnen opgevangen worden en via


het water richting de havens in Rotterdam en Antwerpen vervoerd worden. De terminal in Nijmegen maakt onderdeel uit van het grote BCTN netwerk dat naast Nijmegen vertegen- woordigd is in Venray, Den Bosch, Meerhout (B) en met een Container Transferium in Alblasserdam. Rien Geurts, Algemeen Direc- teur BCTN, stelt: “De terminal in Nijmegen is een echte hub op een unieke plaats in Ne- derland die met voldoende capaciteit zowel op maritiem als op continentaal vlak haar steentje bij zal dragen om nog meer bedrijven de mogelijkheid te bieden om in plaats van de weg daar waar mogelijk van het water gebruik te maken”.


Meer dan 150 e-noses in Rotterdam-Rijnmond


ROTTERDAM - Havenbedrijf Rotterdam heeft de uitdaging om het aantal e-noses in de haven uit te breiden enthousiast opgepakt. Inmiddels is het netwerk dit jaar uitgebreid van 89 naar 152 ‘elektrische neuzen’. In de loop van 2016 worden dit er 250. De e-nose rea- geert op veranderingen in de luchtsa- menstelling en verstuurt die informatie draadloos en ‘real-time’ naar een centrale server, zodat direct de locatie, aard en intensiteit van de gassen in de lucht kunnen worden vastgesteld.


Het Havenbedrijf is heel positief over de waarschuwende werking van de e-nose


en de samenwerking met DCMR Milieu- dienst Rijnmond. “De elektronische neus is eerlijker dan de menselijke neus. Bo- vendien staan ze vlakbij de bedrijventer- reinen en kan er eventueel snel worden geacteerd”, aldus projectmanager Mariël- le Dijk. “Het unieke zit hem niet alleen in de e-nose, maar vooral ook in de manier waarop het bedrijfsleven en de over- heid samenwerken”, aldus Paul Smits, financieel directeur van het Havenbedrijf. Dit jaar komen er nog 30 e-noses bij in de regio Zuid-West Nederland. Daar- door ontstaat een verbinding tussen de bestaande netwerken in het Rijnmondge- bied en Havenschap Moerdijk.


Rijkswaterstaat begint met werkzaamheden Prins Bernhardsluis


TIEL - Rijkswaterstaat is vanaf 24 september aan het werk bij de Prins Bernhardsluis ter hoogte van Tiel. Voor het vaarverkeer op het Amsterdam-Rijnkanaal wordt aan de westzijde meer aanlegruimte gerealiseerd. Het gaat hierbij om een uitbreiding van 620 meter afmeerruimte, waarvan 180 meter voor schepen met spudpalen, 3 loopbruggen en 15 meerpalen. Rijkswaterstaat verwacht in december deze extra meerplaatsen klaar te hebben.


Aannemer Hakkers BV uit Werkendam begint in opdracht van Rijkswaterstaat als eerste met het dijkweggetje dat parallel aan het Amsterdam-Rijnkanaal loopt. Dennis Spronk, omgevingsmanager van Rijkswaterstaat: “De aannemer is inmiddels begonnen met de fabricage van de meerpalen en loopbruggen, die zij in november gaan plaatsen. Daarna volgt nog de afwerking en verwachten wij dat


de aannemer half december de werkzaamhe- den kan opleveren, waarna de scheepvaart gebruik kan maken van de extra meerplaat- sen”.


Mogelijke hinder RWS verwacht voor zowel omwonenden als voor gebruikers van de bestaande meer- plaatsen geen hinder. Wel kan het zijn dat de scheepvaart beperkte hinder ondervindt met de aanleg van de spudpalen. Aan- en afvoer van materiaal en materieel gaat zoveel mogelijk over water. Voor de werkzaamheden aan het dijkweggetje maakt de aannemer gebruik van het terrein van de (voormalige) glasfabriek. De scheepvaart wordt vier weken van tevoren over de werkzaamheden op het water geïnformeerd. Verder worden 500 meter voor en na de locatie van de werkzaamheden kleine bouwborden geplaatst om de scheep- vaart te informeren.


Page 1  |  Page 2  |  Page 3  |  Page 4  |  Page 5  |  Page 6  |  Page 7  |  Page 8  |  Page 9  |  Page 10  |  Page 11  |  Page 12  |  Page 13  |  Page 14  |  Page 15  |  Page 16  |  Page 17  |  Page 18  |  Page 19  |  Page 20  |  Page 21  |  Page 22  |  Page 23  |  Page 24  |  Page 25  |  Page 26  |  Page 27  |  Page 28  |  Page 29  |  Page 30  |  Page 31  |  Page 32  |  Page 33  |  Page 34