search.noResults

search.searching

saml.title
dataCollection.invalidEmail
note.createNoteMessage

search.noResults

search.searching

orderForm.title

orderForm.productCode
orderForm.description
orderForm.quantity
orderForm.itemPrice
orderForm.price
orderForm.totalPrice
orderForm.deliveryDetails.billingAddress
orderForm.deliveryDetails.deliveryAddress
orderForm.noItems



C R


E


E


S T


L A E


RETAILER CASE STUDY | Day True


I


functionality Unity with


Day True aims to create living spaces that are distinctively different, driven by the belief that good design should be available to everyone. The project we feature here was a two-bedroom apartment in London’s Mayfair where they created a kitchen, two bathrooms and a bedroom for a property developer


of Mayfair, Day True used its unique approach to design and living to create an open, spacious and functional home. With a brief to maximise natural light and to create a feeling of space, all of the existing rooms in the apartment, bar the guest bathroom, were reconfigured. Looking at the floor plan as one whole


A 60


ppointed by a property developer to completely transform a disjointed two-bedroom apartment in the centre


space, Day True was able to divide and effectively zone the property in order to create an airy, bright and open apartment, from what was originally dark, dated and disjointed.


Positioned in a unique setting, the property is entered through a church and a large open central courtyard with tranquil water fountains. Forming a central focal point to the property’s new layout was an internal patio, by which Day True was able to maximise the view of through almost every room in


the apartment, flooding light into the home and achieving balance throughout.


The master bedroom was relocated to what was the original lounge space, so that a large open-plan bedroom, dressing room and en suite could be created off the outdoor patio. A tight fit ensured Day True was able to apply their skills in spatial planning by removing all the doors to use as much space as possible. The WC was positioned behind a stud wall to provide privacy with a large walk-in shower hidden


· August 2021


R


A





S


T


U


D


Y


Page 1  |  Page 2  |  Page 3  |  Page 4  |  Page 5  |  Page 6  |  Page 7  |  Page 8  |  Page 9  |  Page 10  |  Page 11  |  Page 12  |  Page 13  |  Page 14  |  Page 15  |  Page 16  |  Page 17  |  Page 18  |  Page 19  |  Page 20  |  Page 21  |  Page 22  |  Page 23  |  Page 24  |  Page 25  |  Page 26  |  Page 27  |  Page 28  |  Page 29  |  Page 30  |  Page 31  |  Page 32  |  Page 33  |  Page 34  |  Page 35  |  Page 36  |  Page 37  |  Page 38  |  Page 39  |  Page 40  |  Page 41  |  Page 42  |  Page 43  |  Page 44  |  Page 45  |  Page 46  |  Page 47  |  Page 48  |  Page 49  |  Page 50  |  Page 51  |  Page 52  |  Page 53  |  Page 54  |  Page 55  |  Page 56  |  Page 57  |  Page 58  |  Page 59  |  Page 60  |  Page 61  |  Page 62  |  Page 63  |  Page 64  |  Page 65  |  Page 66  |  Page 67  |  Page 68  |  Page 69  |  Page 70  |  Page 71  |  Page 72