search.noResults

search.searching

dataCollection.invalidEmail
note.createNoteMessage

search.noResults

search.searching

orderForm.title

orderForm.productCode
orderForm.description
orderForm.quantity
orderForm.itemPrice
orderForm.price
orderForm.totalPrice
orderForm.deliveryDetails.billingAddress
orderForm.deliveryDetails.deliveryAddress
orderForm.noItems
6 NEWS EVENTS


AWARDS Architecture MasterPrize 14 October, Spain www.architectureprize.com


Structural Awards 2019 15 November, London www.istructe.org/structuralawards


EXHIBITIONS Beyond Bauhaus - Modernism in Britain Ends February 2020 www.architecture.com/whats-on


FESTIVAL World Architecture Festival 04 - 06 December, Amsterdam www.worldarchitecturefestival.com


SEMINARS RIBA London CPD Roadshow 17 October, London www.architecture.com/whats-on


Inclusive Environments 29 October, London www.architecture.com/whats-on


TRADE SHOWS UK Construction Week 08 - 10 October, Birmingham www.ukconstructionweek.com


London Build 27 - 28 November, London www.londonbuildexpo.com


CULTURAL


Waind Gohil + Potter create new cultural quarter in Ipswich


WG+P Architects (Waind Gohil + Potter) have designed a new theatre square and pavilion as part of a wider mixed-use development to revive the Westgate area of Ipswich. The 35,000 m2


site has been


incorporated as part of Ipswich Borough Council’s development plan. Phase 1 of the masterplan is to improve


the area outside the New Wolsey Theatre, including a new pavilion to be managed by the theatre. The new square will become the North West gateway to Ipswich town centre, while the pavilion will become


home to the theatre’s growing community engagement and creative learning programme. The space has been ergonomi- cally designed to encourage collaborative working and provide a Tech Hub for developing digital skills in arts practice for those in Ipswich and Suffolk. The team also worked alongside the theatre in order to ensure that the building design incorpo- rates a Changing Places facility, in addition to accessible toilets, to provide facilities for those with complex needs visiting the town.


REGENERATION


astudio completes £15m Kingston Academy project


Award-winning architectural practice astudio has announced the completion of the £15m Kingston Academy regeneration project, which now also sees the school open to the public as community centre.


Throughout the project, astudio sought to enhance elements of the old building’s history, while incorporating modern architectural changes to drive efficiency, flexibility in the space and create the most effective learning and community environment. The regeneration project drew on astudio’s expertise in adapting old spaces to fit with new teaching styles and the modern demands of academies, while aiming to truly reflect the school’s mission of ‘Achieving for Children’.


In line with efforts to modernise and maximise the Academy’s ability to create an environment that fit its new role as a community centre, astudio “prioritised access to natural light and the availability of versatile, flexible spaces”. At the heart of the Academy, astudio installed a top-lit centre space, also supported by redesigned, naturally lit areas and more open spaces fit for a range of activities.


Advanced technologies played a central role in the new building, “allowing for the greatest flexibility and efficiency,” said the


architects. This included the use of virtual reality headsets for prospective parents and the use of Building Information Modelling to coordinate the design. Following a complex phasing programme, astudio was able to complete the project in stages that enabled the academy to continue operating and functioning fully before the construction was complete.


The architects concluded: “With the right


community leaders and innovative designers, schools can support and enhance student productivity”. astudio has worked on multiple academic projects, including the St Paul’s Trust School in 2010 and Twickenham Academy in 2013.


WG+P’s design for the new pavilion


utilises a pre-fabricated timber structure developed with structural engineers Price & Myers and incorporates a striking concertinaed gold coloured metal roof. The landscape design includes new planting, lighting, projections and street furniture. Phil Waind, director with WG+P said,


“This is a wonderful opportunity for us to create something delightful within the space and for all who visit Ipswich. The Willis Building is a short distance away and we wanted a design that aspires and uses construction methods relevant to today. The new public space and building will fundamentally support The New Wolsey Theatre and allow them to maintain and enhance their status as a cultural landmark in the heart of Ipswich.”


WWW.ARCHITECTSDATAFILE.CO.UK


ADF OCTOBER 2019


Page 1  |  Page 2  |  Page 3  |  Page 4  |  Page 5  |  Page 6  |  Page 7  |  Page 8  |  Page 9  |  Page 10  |  Page 11  |  Page 12  |  Page 13  |  Page 14  |  Page 15  |  Page 16  |  Page 17  |  Page 18  |  Page 19  |  Page 20  |  Page 21  |  Page 22  |  Page 23  |  Page 24  |  Page 25  |  Page 26  |  Page 27  |  Page 28  |  Page 29  |  Page 30  |  Page 31  |  Page 32  |  Page 33  |  Page 34  |  Page 35  |  Page 36  |  Page 37  |  Page 38  |  Page 39  |  Page 40  |  Page 41  |  Page 42  |  Page 43  |  Page 44  |  Page 45  |  Page 46  |  Page 47  |  Page 48  |  Page 49  |  Page 50  |  Page 51  |  Page 52  |  Page 53  |  Page 54  |  Page 55  |  Page 56  |  Page 57  |  Page 58  |  Page 59  |  Page 60  |  Page 61  |  Page 62  |  Page 63  |  Page 64  |  Page 65  |  Page 66  |  Page 67  |  Page 68  |  Page 69  |  Page 70  |  Page 71  |  Page 72  |  Page 73  |  Page 74  |  Page 75  |  Page 76  |  Page 77  |  Page 78  |  Page 79  |  Page 80  |  Page 81  |  Page 82  |  Page 83  |  Page 84  |  Page 85  |  Page 86  |  Page 87  |  Page 88  |  Page 89  |  Page 90  |  Page 91  |  Page 92  |  Page 93  |  Page 94  |  Page 95  |  Page 96  |  Page 97  |  Page 98  |  Page 99  |  Page 100