search.noResults

search.searching

dataCollection.invalidEmail
note.createNoteMessage

search.noResults

search.searching

orderForm.title

orderForm.productCode
orderForm.description
orderForm.quantity
orderForm.itemPrice
orderForm.price
orderForm.totalPrice
orderForm.deliveryDetails.billingAddress
orderForm.deliveryDetails.deliveryAddress
orderForm.noItems
NEWS


5


Images © Peter Cook WORKPLACE


John Robertson Architects unveil newly refurbished City workplace


John Robertson Architects (JRA) has revitalised an existing office building in the City of London with a prominent new entrance hall and retail podium. Briefed by client Ocubis to create “Clerkenwell meets the City,” Cannon Green provides a contemporary workplace environment complete with hot-desking and co-working spaces, as well as bike storage, showers and a cycle workshop. The site, comprised of two orthogonal


office towers constructed in 1966 and refurbished in 1981, and separated at


ADF OCTOBER 2019


ground level. A double-height entrance podium now unifies the two buildings, with the introduction of an interconnected office reception and retail space at ground floor. Positioned at an angle to the existing building to maximise the use of available space, the scale of the new podium has been carefully designed to respond to the surrounding streets, “ensuring a sensitive and comparable scale to nearby Cannon Place while creating a striking new entrance,” said the architects. A striking element of the podium design is


the new feature stair, which JRA envisioned as a “sculptural object within the entrance hall that sweeps up alongside the curved glass enclosure toward the office lounge at first floor level,” said the architects. The practice chose to use concrete for the stairway, “providing mass and depth to complement the exposed steelwork of the podium and existing building,” while also providing a sound barrier to the restaurant space below. Concrete was cast in situ with a fine finish, including a complex variety of curves, landing shapes, and riser depths and widths. At the top of the stairway, an amphitheatre arrangement provides informal meeting spaces, featuring integrated seating. JRA concluded: “With its new animated entrance, workspace and restaurant area, the repositioned and re-branded Cannon Green provides a revitalised, highly functional environment that encourages greater connectivity and circulation while suiting contemporary office needs.”


WWW.ARCHITECTSDATAFILE.CO.UK


Page 1  |  Page 2  |  Page 3  |  Page 4  |  Page 5  |  Page 6  |  Page 7  |  Page 8  |  Page 9  |  Page 10  |  Page 11  |  Page 12  |  Page 13  |  Page 14  |  Page 15  |  Page 16  |  Page 17  |  Page 18  |  Page 19  |  Page 20  |  Page 21  |  Page 22  |  Page 23  |  Page 24  |  Page 25  |  Page 26  |  Page 27  |  Page 28  |  Page 29  |  Page 30  |  Page 31  |  Page 32  |  Page 33  |  Page 34  |  Page 35  |  Page 36  |  Page 37  |  Page 38  |  Page 39  |  Page 40  |  Page 41  |  Page 42  |  Page 43  |  Page 44  |  Page 45  |  Page 46  |  Page 47  |  Page 48  |  Page 49  |  Page 50  |  Page 51  |  Page 52  |  Page 53  |  Page 54  |  Page 55  |  Page 56  |  Page 57  |  Page 58  |  Page 59  |  Page 60  |  Page 61  |  Page 62  |  Page 63  |  Page 64  |  Page 65  |  Page 66  |  Page 67  |  Page 68  |  Page 69  |  Page 70  |  Page 71  |  Page 72  |  Page 73  |  Page 74  |  Page 75  |  Page 76  |  Page 77  |  Page 78  |  Page 79  |  Page 80  |  Page 81  |  Page 82  |  Page 83  |  Page 84  |  Page 85  |  Page 86  |  Page 87  |  Page 88  |  Page 89  |  Page 90  |  Page 91  |  Page 92  |  Page 93  |  Page 94  |  Page 95  |  Page 96  |  Page 97  |  Page 98  |  Page 99  |  Page 100