This page contains a Flash digital edition of a book.
845 | WEEK 44-45 2 NOVEMBER 2016


Scheepsverzekeraar EOC creëert kenniscentrum voor binnenvaart


ZWIJNDRECHT Kortere lijnen, besparing van kosten en vooral alle kennis en services voor de leden onder één dak. Dat zijn de voorde- len die scheepsverzekeraar EOC ziet met het verhuizen van de expertise-activiteiten van Hardinxveld naar Zwijndrecht. “Er ontstaat een kenniscentrum”, aldus directeur Ton van Dongen. De verhuizing staat gepland voor begin volgend jaar.


“Door ook onze expertiseactiviteiten onder te brengen in Zwijndrecht, is het voor onze le- den en verzekerden mogelijk om tijdens een bezoek aan ons kantoor alle disciplines te raadplegen”, vertelt Van Dongen. Het werken vanuit twee gelijkwaardige vestigingen in Zwijndrecht en Meppel, leidt volgens hem ook tot efficiëntievoordelen. “Wij werken als onderlinge verzekeraar met geld van onze leden en zijn er dus verantwoorde- lijk voor dat hun geld zo goed mogelijk geïnvesteerd wordt”, vertelt hij. “De af- gelopen maanden is daarom onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van een verhuizing van de vestiging Hardinxveld naar Zwijndrecht”.


Beste optie De uitslag van het onderzoek was duidelijk: bijhuren van de bega- ne grond (260 m2) in hetzelfde pand waar EOC al gevestigd is in Zwijndrecht, is de beste optie. Van Dongen: “De be- gane grond is goed zichtbaar vanaf de weg en er is aan- loop van scheepseigenaren vanwege de vestiging van maritieme bedrijven in de omgeving. Op de begane


NIEUW HOOFDKANTOOR NPRC AAN DE NIEUWE MAAS


Grootste Nederlandse binnenvaartorganisatie naar Rotterdam


ZWIJNDRECHT De Nederlandse Particuliere Rijnvaart Centrale (NPRC) verhuist na 11 jaar Zwijndrecht naar Rotterdam. De grootste Nederlandse dienstverlener in de binnen- vaart keert terug naar haar Rotterdamse roots en betrekt per januari 2017 een kan- toor aan het Boterdiep, aan de Nieuwe Maas. NPRC directeur Stefan Meeusen: “We groei- den uit ons jasje en de kansen van nu liggen op dezelfde plek als onze roots”.


De coöperatie, die thans bestaat uit onge- veer 120 schippers met evenveel schepen, fu- seerde twee jaar geleden met de Overmeer Transport Group en vorige maand nog ging de Coöperatieve Binnenvaart Vereniging (CBV) op in dezelfde NPRC. Beide fusies verliepen vlekkeloos en met breed draagvlak onder de leden. Mede door deze fusies is de NPRC uit- gegroeid tot de op twee na grootste logistiek dienstverlener op het water in Europa en de grootste wereldwijde coöperatie in de binnen- vaart. De NPRC vervoert nu jaarlijks meer dan 11 miljoen ton droge lading over de Europese wateren. “Het contract van ons huidige pand in Zwijndrecht liep af en we zijn daar letterlijk


uit onze ruimte gegroeid”, vertelt Stefan Meeusen, sinds 2010 directeur van NPRC. Of zoals hij tijdens een ledenraadpleging zei vori- ge maand: “Tijdens de personeelsvergadering zaten de vensterbanken vol en de laatsten die binnenkwamen moesten staan. Het werd tijd om verder te kijken”.


Wortels en toekomst aan de Maas Dat ‘verder kijken’ bracht de blik op Rotterdam, de grootste haven van Nederland, het centrum van de handel van de NPRC. Meeusen: ”De wortels van de NPRC liggen aan de Maas. En, daar ben ik zeker van, dat geldt ook voor de toekomst”. Meeusen benadrukt dat de NPRC de overstap niet maakt om er in luxe op vooruit te gaan. “We kwamen op onze zoektocht kantoren tegen met marmer in het noodtrappenhuis en kroonluchters in de ver- gaderzalen. Dat past niet bij ons. We wilden duidelijk meer meters en fors minder per me- ter betalen”, lacht Meeusen. “We blijven een coöperatie die op de kleintjes let. Dat is ons succes”.


grond worden Assumair, de afdeling Advies & Verkoop en de buitendienst beroepsvaart ge- vestigd. Bijkomend voordeel van de vestiging op de begane grond is dat hier (potentiële) le- den en verzekerden gemakkelijk ons kantoor kunnen bezoeken. Er is geen drempel om bij EOC binnen te stappen en we zijn nog beter zichtbaar”. Op de huidige vierde verdieping van het pand worden de schadeafdeling, expertise en pre- ventie gevestigd. Van Dongen: “Deze afdelin- gen werken veel met elkaar samen. Daarnaast creëren we een ruimte waar presentaties en bijeenkomsten voor ledengroepen georgani- seerd kunnen worden en deze ruimtes kunnen bovendien als vergaderruimte ge- bruikt worden”.


EOC-directeur Ton van Dongen: “Alle kennis en expertise van EOC zitten nu onder één dak”. Foto Ruben Hamberg


‘LEKKER, MAKKELIJK EN MINDER CALORIEËN’ De gezonde kombuis


Lamskoteletjes met aubergine, tomaten, geroosterde aardappeltjes en muntolie


Hoewel ik zelf de boerenkool en spruitjes al aan boord heb, vind ik het nog te vroeg om over stamp- potten en stoofschotels te schrij- ven. Dus nu eerst een heerlijk en gemakkelijk ovengerecht met lamskoteletjes. Hoewel de smaak- combinatie van de tomaten en aubergine top is, kun je van alles variëren. Zo zou je de aardappel- tjes kunnen vervangen door cous- cous. De groenten kun je vervan- gen door bijvoorbeeld courgette, champignons, paprika of wortels. Net wat je aan boord hebt of wat je lekkerder vindt.


Benodigheden voor 2 personen 2 lamskoteletjes per persoon, 1 aubergine, 6 lekkere niet te grote trostomaten, 4 flinke tenen knoflook, 300 à 400 gram vastkoken- de aardappels, oregano, basilicum of marjo- lein, rozemarijn, ¼ citroen, verse munt (een flinke hand vol), 1 tl suiker, rode wijnazijn, olijfolie extra vierge en zout & peper. Een ingevet bakblik of braadslee. Staafmixer of keukenmachine.


Voorbereiding Marineer de lamskoteletjes een paar uur van te voren. Voor de marinade: 1 flinke teen knoflook, 1 flinke theelepel rozemarijn, sap van 1/4 citroen, een flinke scheut olijf- olie, beetje zout en vers gemalen peper. Meng de ingrediënten door elkaar en wrijf de koteletjes ermee in. Afdekken met vers- houdfolie en gekoeld wegzetten. Schil en halveer de aardappelen. Kook ze 10 minuten, giet af en laat snel afkoelen. Snijd de tomaten doormidden. Snijd de au- bergines in dikke plakken van ongeveer 2,5cm en vervolgens in vieren. Besprenkel met olijfolie en hussel goed door elkaar. Bak ze in een anti-aanbakpan tot ze aan alle kanten een beetje kleur krijgen. Doe ze over in de braadslee, leg de tomaten en de knof- looktenen ernaast en daarnaast de aardap- pelen. Bestrooi met peper, zout, oregano en basilicum of marjolein.


Bereiding Haal het vlees uit de koelkast en laat op ka- mertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 C. Druppel nog een beetje olijf- olie over de groente en aardappeltjes en zet 25 minuten in de oven. Ondertussen maak je de muntolie. Doe de muntblaadjes samen met een theelepeltje suiker, een beetje peper en een snufje zout in een hoge kom. Maal met een staafmixer. Doe hier 4 eetlepels rode wijnazijn bij. Weer mixen. Dan pas de olie. Zo’n 6 eetlepels olijfolie om t lekker smeuïg te maken. Nog even mixen en proeven. Wrijf met je vinger de meeste marinade van het vlees boven de kom met marinade en bewaar dit. Als de groente nog 2 minu- ten moet, schroei je de koteletjes op hoog vuur dicht in een anti-aanbakpan, tot ze licht bruin zijn. Elke zijde ongeveer een mi- nuut. Leg de koteletjes op de groente in de braadslee en verdeel de marinade over al- les. Zet terug in de oven en bak nog 5 mi- nuten. Haal uit de oven en laat even rus- ten. Leg de groente en de aardappeltjes op voorverwarmde borden, leg daar mooi de lamskoteletjes tegenaan en druppel de muntolie overal overheen.


Eet smakelijk en Doe Maar Gezond! majella@doemaargezond.info www.doemaargezond.info


19


NIEUWE LOCATIE UVO DEKZEILEN AAN DE VAARTKAAI IN MERKSEM


Landtmeters Naval Stores Group verhuist afdeling Uvo Dekzeilen


ANTWERPEN Toename van de vraag naar dekzeilen en hoezen heeft Landtmeters Naval Stores Group doen beslui- ten de afdeling UVO Dekzeilen van de Vosseschijnstraat in Antwerpen te verhui- zen naar de Bredabaan 97A. “De schip- pers zullen onze nieuwe locatie ken- nen als de Vaartkaai in Merksem bij het Albertkanaal”, licht Noël Fasquelle, ei- genaar van de Landtmeters Naval Stores Group, toe.


WAALHAVEN PIER 8 ROTTERDAM 010-4290888 Dwarshellinglengte 90 m. WWW.HOOGERWAARD.COM


Op de nieuwe locatie is ruimte om door te groeien in de productie van dekzeilen en hoezen. In totaal staat UVO in het nieuwe pand 1.000 vierkante meter over twee vloe- ren ter beschikking. Landtmeters besloot voor deze geïsoleerde loods ook direct ge- bruik te gaan maken van zonnepanelen en een waterreservoir. “Op deze wijze ge- ven we niet alleen invulling aan onze am- bitie door te groeien maar houden we ook


rekening met het milieu”, aldus Fasquelle.


Dekzeilen en hoezen worden door UVO Dekzeilen op maat geleverd. In Antwerpen komen ze graag aan boord om de maten te nemen, in de hele ha- ven. “Maar mocht je in het Straatsburger dok water gaan laden of even blij- ven liggen recht voor de deur tussen de Noorderlaanbrug en de IJzerlaanbrug dan kan dit ook, zodoende verlies je geen tijd. Na de volgende reis kan in Antwerpen di- rect aan boord worden geleverd”. Veel ge- bruikte toepassingen in de binnenvaart zijn dekzeilen en hoezen voor reddingsboot, ankerlieren, touwbakken en airco’s. De po- lyethyleen zeilen worden omgezoomd met ringen geleverd.


Wilt u de nieuwe locatie bezoeken? U bent van harte uitgenodigd van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur.


Page 1  |  Page 2  |  Page 3  |  Page 4  |  Page 5  |  Page 6  |  Page 7  |  Page 8  |  Page 9  |  Page 10  |  Page 11  |  Page 12  |  Page 13  |  Page 14  |  Page 15  |  Page 16  |  Page 17  |  Page 18  |  Page 19  |  Page 20  |  Page 21  |  Page 22  |  Page 23  |  Page 24  |  Page 25  |  Page 26  |  Page 27  |  Page 28  |  Page 29  |  Page 30  |  Page 31  |  Page 32  |  Page 33  |  Page 34