This page contains a Flash digital edition of a book.
WEEK 24-25 15 JUNI 2016


FRANKRIJK VOORUIT


Vroeger stond langs de Franse wegen bij werkzaamheden een waarschuwingsbord met de tekst : “ France...Advance”. Verbetering is vooruitgang, zo werd daarmee gesuggereerd. De kreet moet nodig weer van stal worden gehaald, maar nu voor de Franse vaarwegen, want daaraan moet het nodige worden opgeknapt. In de rubriek Frankrijk Vooruit besteden we aandacht aan de staat van de Franse vaarwegen.


Nederland Vooruit! GÉ VAN DE ZON


Ja, ja dat CDNI-akkoord....we (Nederland, Frankrijk, België, Duitsland en Zwitserland) hebben afgesproken dat gebruikers van de vaarwegen hun (huis)vuil kwijt moeten kunnen maar de landen interpreteren dat niet bepaald op dezelfde manier. Waar in Nederland alle huisvuilcontainers weg- gehaald worden of er een slot op komt te zitten, waar je in Nederland een duur abonnement moet betalen en je daarbij nog steeds op veel plekken je huisvuil niet kwijt kan daar zie je in Frankrijk een heel andere manier van werken. Hier zien we juist meer en meer mogelijkheden om bij de sluizen je afval gescheiden af te geven. Ook oliehoudende lappen, filters en (smeer)olie kun je op een aantal plekken afgeven waar je met je schip langskomt. Op die plekken is


‘LEKKER, MAKKELIJK EN MINDER CALORIEËN’ De gezonde kombuis Koreaanse Bibimbap met entrecote


Als ik aan mannen vraag wat ze het liefst eten, krijg ik steevast hetzelfde antwoord: “Een lekker stuk vlees”. Dus wat koken we voor Vaderdag...? Een lekker stuk vlees. Natuurlijk wel weer met groente in de hoofdrol! Deze keer heb ik gekozen voor een kleurrijk pittig Koreaans gerecht, bomvol met groente: Bibimbap. Bibimbap is Koreaans voor gemixte rijst. Zelf heb ik het gemaakt met een restje nasi van de vorige dag. In dit recept uit ‘Delicious’ wordt quinoa gebruikt, dat geeſt een beetje een nootachtige smaak. De boerenkool heb ik vervangen door spinazie.


er een sluiswachter die zorgt dat de hekken opengaan en de plekken toegankelijk zijn. Eigenlijk ongeveer zoals het in Nederland ooit ook was. Schippers mopperen wel vaak op Frankrijk, maar in dit geval gaat Frankrijk echt Vooruit. Zeker in vergelijking met Nederland. Het oppervlaktewater wordt hier zienderogen schoner en de schippers wordt het makkelijk gemaakt hun afval op een goede manier te deponeren. Wat het huisvuil betreſt is echt Frankrijk Vooruit. Nu Nederland nog.


Bereiding (voor 2 personen) - Blancheer wortelreepjes van een wortel 1 minuut in kokend water. Giet af en spoel koud, uitlekken en in een kommetje doen. Een komkommer, ook julienne gesneden, in ander kommetje. Schep beide om met 1 tl suiker, 1 el rijstazijn en 1 tl zout. Laat staan om de smaken in te laten trekken.


- Blancheer 300 gram spinazie 1 minuut in kokend water. Giet af en spoel koud, goed uit laten lekken in een vergiet. Druk met de achterkant van een lepel zoveel mogelijk water eruit. Doe in een kommetje, roer er 2 tl geraspte gemberwortel door en 1 el sesamolie. Zet weg om smaken in te laten trekken.


- Maak nu eerst de quinoa of de rijst (100 gram).


DEN HAAG Ingenieurs- en adviesbureau DGMR en Port Solutions Rotterdam organi- seren op donderdag 30 juni de eerste Port Insights bij DGMR in Den Haag. De bijeen- komst heeſt als thema ‘De (binnen)haven van de toekomst’.


Hoe ziet het havenbedrijf in de toekomst eruit? Welke bijdrage blijſt de haven leveren aan de welvaart in de regio of landelijk? En welke plek nemen milieu en duurzaamheid in?


DGMR en Port Solutions Rotterdam brengen experts samen die hun inzichten delen, zodat deelnemers ze kunnen verbinden met hun ambities voor (binnen)havens. Want één ding is zeker: de haven van nu is anders dan de haven van de toekomst. Deelnemers kunnen kiezen uit zeven verschil- lende masterclasses die ingaan op thema’s als milieu in de toekomst, personeel in ontwikkeling, prioriteit in assetmanagement en duurzame verbinding met het achterland. Donald Baan van Port of Rotterdam gaat als externe spreker in op het creëren van meer businesskansen en efficiencyverbeteringen voor klanten en gebruikers.


Port Insights 2016 vindt plaats op 30 juni van 13.00 tot 17.00 uur op kantoor bij DGMR in Den Haag. Er is ruimte voor maximaal 30 deelnemers. De kosten bedragen 149 euro per persoon. Belangstellenden kunnen zich aan- melden via http://dgmr.nl/portinsights.php


DeltaPort heeſt een nieuwe havendirecteur: Andreas Stolte


DÜSSELDORF Andreas Stolte (50) is per 1 juni de nieuwe havendirecteur van DeltaPort in Wesel. Stolte werkte voorheen bij de neska Schifffahrts- und Speditionskontor GmbH, een dochteronderneming van de HGK, Häfen und Güterverkehr Köln.


JUDITH STALPERS


In de dertig jaar dat Stolte bij neska werkte, klom hij op van leerling tot bestuurslid van verschillende neska-ondernemingen. Hij hield zich daar vooral met de ontwikkeling van intermodale terminals bezig. Met Stolte komt een zeer ervaren haven- en overslagspecialist naar DeltaPort. Dit tot grote tevredenheid van alle betrokken partijen, de raad van commis- sarissen en de gemeente Wesel. DeltaPort is de dynamische havengroep in en rond Wesel aan de Nederrijn. Sinds de havens in de regio zijn samengegaan in een gemeenschappelijke onderneming heeſt het bedrijf een duidelijk


profiel gekregen. Zo heeſt de vorige directeur, Jens Briese, ervoor gezorgd dat grondstukken in de directe nabijheid van de havenbekken tot industrieterrein zijn omgevormd. Hier- door heeſt DeltaPort in zijn drie havens zo’n 86 hectaren bedrijfsterrein beschikbaar. De nieuwe directeur staat voor de taak om daar nieuw leven, en vooral arbeidsplaatsen, naar toe te halen. De verwachtingen zijn hoog, omdat maar weinig havens in de deelstaat Noordrijn-Westfalen nog vrije grondstukken hebben terwijl de vraag groot is. Onder Briese ontwikkelde de haven zich ook op milieu- gebied als een voorbeeld voor anderen. Als bekroning kreeg DeltaPort daarvoor eerder dit jaar als eerste Duitse binnenhaven het PERS-milieucertificaat toegekend. Stolte stapt in grote schoenen, maar DeltaPort denkt weer een energieke en doorzettende direc- teur te hebben aangetrokken. Eéntje die de ingezette groei van de havens verder weet te ontwikkelen.


- Bak 2 tl sesamzaadjes in een hete droge koekenpan, tot ze gaan rondspringen en bruin worden. Dit duurt ongeveer een mi- nuut. Dan snel overdoen in een kommetje. Zet weg tot gebruik.


- Verhit 1 el zonnebloemolie in de pan en bak 150 gr shiitake (of gewone cham- pignons) in 3 – 4 min goudbruin. Schep regelmatig om. Voeg 2 uitgeperste tenen knoflook toe, bak nog 1 min. en breng op


27


smaak met peper en zout. Schep de pad- denstoelen op een bord en zet apart.


- Meng 2 tl honing, 3 el sojasaus en 2 tl sesamolie in een kom.


- Verhit 1 el zonnebloemolie in een koeken- pan. Bestrooi de entrecote (200 gr) met zout en peper en bak 2 min. per kant op hoog vuur. Draai het vuur lager en voeg de honing-sojasaus toe en driekwart van 2 chilipepers. Bak beide zijden nog max. 1 min. Leg de entrecote op een bord, giet de saus erover en laat onder aluminiumfolie ongeveer 5 min. rusten.


- Verhit 2 el zonnebloemolie in de koeken- pan en bak hierin 2 spiegeleieren. Houd de dooiers heel.


- Snijd de entrecote in plakjes, haaks op de draad. Roer het vrijgekomen sap en de saus van de entrecote door de quinoa of rijst en verdeel over twee borden of kommen. Verdeel de entrecote, eieren, 100 gr taugé, groenten en paddenstoelen over de quinoa of rijst en bestrooi met het sesamzaad en de rest van de chilipepers.


Fijne Vaderdag! Eet smakelijk en Doe Maar Gezond!


majella@doemaargezond.info www.doemaargezond.info


BCTN start nieuwe container inland terminal in Roermond


ROERMOND In samenwerking met Kalle en Bakker start de inland terminal operator BCTN een nieuwe containerterminal in Roer- mond. De kade ligt er en de kraan is onder- weg. BCTN Roermond verwacht dan ook in juli operationeel te zijn.


Kalle en Bakker beschikt over een 3 ha groot terrein met 240 meter kade, gelegen in het hart van Roermond aan de Maas. Directeur/ei- genaar Willem Bakker: “Wij hebben ons terrein recentelijk laten verharden en wel zodanig dat het geschikt is om zware lading te kunnen dragen. Deze upgrade tezamen met de zware bestaande kade bracht de ambitie naar boven om een containerterminal te exploiteren. Wij zochten hier een geschikte partner voor en die


hebben we gevonden in BCTN”. Managing Director BCTN, Joop Mijland, zegt over de uitbreiding in Roermond: “Dit is een prachtige kans voor de industrie en de heersende ondernemingsgeest in Roermond en omgeving, alsmede voor de regio Weert en het Duitse Rijn-Maas gebied. Ook voor BCTN is het een mooie toevoeging op het bestaande netwerk”. Roermond is voor BCTN de zesde terminal die aan het bestaande portfolio van terminals toegevoegd wordt. Naast locaties in Alblasserdam, Den Bosch, Nijmegen, Venray en Meerhout (B) heeſt BCTN met Roermond een strategische locatie ten opzichte van Venlo en het Duitse achterland. Ook plaatsen als Echt en Weert liggen in het bedienings- gebied van deze nieuwe terminal.


Carrière Nieuwe secretaris-generaal voor CCR


STRAATSBURG Bruno Georges wordt per 1 november de nieuwe secretaris-generaal van de Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR). Hij volgt Hans van der Werf op, die in oktober met pensioen gaat. De 59-jarige Bruno Georges heeſt de Belgische nationaliteit en kan bogen op een lange diplomatieke carrière. Hij is op dit moment ambassadeur voor België bij de OVSE in Wenen.


Page 1  |  Page 2  |  Page 3  |  Page 4  |  Page 5  |  Page 6  |  Page 7  |  Page 8  |  Page 9  |  Page 10  |  Page 11  |  Page 12  |  Page 13  |  Page 14  |  Page 15  |  Page 16  |  Page 17  |  Page 18  |  Page 19  |  Page 20  |  Page 21  |  Page 22  |  Page 23  |  Page 24  |  Page 25  |  Page 26  |  Page 27  |  Page 28  |  Page 29  |  Page 30