search.noResults

search.searching

note.createNoteMessage

search.noResults

search.searching

orderForm.title

orderForm.productCode
orderForm.description
orderForm.quantity
orderForm.itemPrice
orderForm.price
orderForm.totalPrice
orderForm.deliveryDetails.billingAddress
orderForm.deliveryDetails.deliveryAddress
orderForm.noItems
HOTELS PROJECT REPORT


35


Masterplanning tranquility


A key part of the masterplan was reopening the old canal system on the island, part of which leads up to the main hotel. As Colombo says, restoring the formerly buried canal “makes it possible to stay in an authentic Venetian atmosphere, surrounded by nature and calm.” The main hotel build- ing faces a generous 12 hectare park. A new area was also created on the west side for a newly constructed family pool, adjacent to a further canal. “This was the key element for the use of the outdoors spaces,” says Colombo,“leading us to create a well-balanced combination of the early 20th century formal garden and the more ‘informal’ green spaces.” These include a redesigned vegetable garden and a central olive grove, both supplying produce for the restaurant. He says this combination “allows the guest to experience the island in different way.”


Colombo says that in addition to organis- ing the site to integrate a dislocated set of buildings for a new purpose, the masterplan had to address the challenge of allocating functions to those buildings. He says the architects took the approach of “studying the consistency of each of the existing


ADF MARCH 2017


buildings in detail, and then allocating to each one the function that best suited the current building’s size.”


He says that the masterplan was devel- oped to enhance the guest’s experience, taking in the whole island. “The entire island is considered as one unit, with the outdoor spaces corresponding to the public spaces of a standard hotel. The guests are free to move from the formal garden through the family pool before enjoying walks down to the spa.” He adds: “The ‘public spaces’ also include the swimming pools, the adventure garden and the water square, a perfect combination to enjoy Venice in a new way.”


‘Box in the box’


Colombo says the architects “wanted to keep the spirit of the place, respecting the existing historic buildings.” He explains that they employed a “box in the box” concept to achieve this, building new struc- tures inside the old walls, as “a perfect solution to protect the historic character of the buildings which would provide a new building that was fully compliant with current standards.”


The architects say the design and restora- WWW.ARCHITECTSDATAFILE.CO.UK


ABOVE LEFT


La Maisonette - renovated former agricultural storage – now a villa © Daniele Domenicali


ABOVE RIGHT


Interior of La Maisonette © Daniele Domenicali


BOTTOM RIGHT


Rooftop infinity pool on main hotel building © JW Marriott Venice


Page 1  |  Page 2  |  Page 3  |  Page 4  |  Page 5  |  Page 6  |  Page 7  |  Page 8  |  Page 9  |  Page 10  |  Page 11  |  Page 12  |  Page 13  |  Page 14  |  Page 15  |  Page 16  |  Page 17  |  Page 18  |  Page 19  |  Page 20  |  Page 21  |  Page 22  |  Page 23  |  Page 24  |  Page 25  |  Page 26  |  Page 27  |  Page 28  |  Page 29  |  Page 30  |  Page 31  |  Page 32  |  Page 33  |  Page 34  |  Page 35  |  Page 36  |  Page 37  |  Page 38  |  Page 39  |  Page 40  |  Page 41  |  Page 42  |  Page 43  |  Page 44  |  Page 45  |  Page 46  |  Page 47  |  Page 48  |  Page 49  |  Page 50  |  Page 51  |  Page 52  |  Page 53  |  Page 54  |  Page 55  |  Page 56  |  Page 57  |  Page 58  |  Page 59  |  Page 60  |  Page 61  |  Page 62  |  Page 63  |  Page 64  |  Page 65  |  Page 66  |  Page 67  |  Page 68  |  Page 69  |  Page 70  |  Page 71  |  Page 72  |  Page 73  |  Page 74  |  Page 75  |  Page 76  |  Page 77  |  Page 78  |  Page 79  |  Page 80  |  Page 81  |  Page 82  |  Page 83  |  Page 84