search.noResults

search.searching

saml.title
dataCollection.invalidEmail
note.createNoteMessage

search.noResults

search.searching

orderForm.title

orderForm.productCode
orderForm.description
orderForm.quantity
orderForm.itemPrice
orderForm.price
orderForm.totalPrice
orderForm.deliveryDetails.billingAddress
orderForm.deliveryDetails.deliveryAddress
orderForm.noItems
NEWS


5


© Jack Hobhouse


© Jake Walters


© Jack Hobhouse RESIDENTIAL Boutique apartments for King’s Cross


A “boutique” residence called Luma, comprising 61 apartments in the heart of King’s Cross, and designed by architects Squire & Partners for UK developer Argent, with interiors designed by Conran and Partners, recently opened its doors to occupiers.


Located between Lewis Cubitt Park and the Jellicoe Gardens, Squire & Partners designed a scheme that “respects the surrounding natural context and connects with the emerging cultural and creative neighbourhood,” said the practice. “A nod to the former industrial character of King’s Cross, the form is expressed as a pair of stepped warehouse style buildings with a delicately layered facade.”


A pattern inspired by converging railway tracks combines with a secondary layer emulating dappled light created by a tree canopy, resulting in an “organic pattern” used on decorative lattice screens, bas-relief aluminium and concrete panels which modulate light and views both in and out of the building. Facing Lewis Cubitt Park, a series of bronze coloured splayed bays with “geometric balconies” undulate across the facade, “blurring the boundary between inside and out.”


The building is flanked by retail and restaurant units “designed to spill out into landscaped walkways bordering both adjacent parks. Residents enter the building through a dual aspect central reception,


which has been designed as a “continuation of the intricate exterior.” Latticed screen subtly partition the space, and with a resident’s lounge conceived by Conran and Partners, the grand entrance “merges classic hotel design with the atmosphere of a welcoming members club.” The result is a “warm and multi-layered space, with a clear visual connection and axis between the two parks.” High ceilings, dark-stained timber


joinery, bespoke lighting and soft furnishings complement the “layered interior architecture” of Squire & Partners, with a central Venato marble concierge desk, and light-grey terrazzo flooring with a brass inlay pattern.


© Jake Walters


ADF JUNE 2021


WWW.ARCHITECTSDATAFILE.CO.UK


Page 1  |  Page 2  |  Page 3  |  Page 4  |  Page 5  |  Page 6  |  Page 7  |  Page 8  |  Page 9  |  Page 10  |  Page 11  |  Page 12  |  Page 13  |  Page 14  |  Page 15  |  Page 16  |  Page 17  |  Page 18  |  Page 19  |  Page 20  |  Page 21  |  Page 22  |  Page 23  |  Page 24  |  Page 25  |  Page 26  |  Page 27  |  Page 28  |  Page 29  |  Page 30  |  Page 31  |  Page 32  |  Page 33  |  Page 34  |  Page 35  |  Page 36  |  Page 37  |  Page 38  |  Page 39  |  Page 40  |  Page 41  |  Page 42  |  Page 43  |  Page 44  |  Page 45  |  Page 46  |  Page 47  |  Page 48  |  Page 49  |  Page 50  |  Page 51  |  Page 52  |  Page 53  |  Page 54  |  Page 55  |  Page 56  |  Page 57  |  Page 58  |  Page 59  |  Page 60  |  Page 61  |  Page 62  |  Page 63  |  Page 64  |  Page 65  |  Page 66  |  Page 67  |  Page 68  |  Page 69  |  Page 70  |  Page 71  |  Page 72  |  Page 73  |  Page 74  |  Page 75  |  Page 76  |  Page 77  |  Page 78  |  Page 79  |  Page 80  |  Page 81  |  Page 82  |  Page 83  |  Page 84