search.noResults

search.searching

note.createNoteMessage

search.noResults

search.searching

orderForm.title

orderForm.productCode
orderForm.description
orderForm.quantity
orderForm.itemPrice
orderForm.price
orderForm.totalPrice
orderForm.deliveryDetails.billingAddress
orderForm.deliveryDetails.deliveryAddress
orderForm.noItems
TECHCHANNELPARTNER TECHCHANNELPARTNER 07-08.2017


11.2016


ειδήσεις ειδήσεις


WESTNET LENovo


Τα smartphones της Asus ήρθαν στην Ελλάδα


Δυναμική επιστροφή στην κερδοφορία


Η Lenovo σημειώνει σταθερές επιδόσεις και υγιή πορεία σε μια δύσκολη και απαιτητική περίοδο για τον κλάδο, όπου η αγορά των PC και tablet σημειώνει πτώση, ενώ η αγορά των smartphones και servers παρουσιάζει περιορισμένη ανάπτυξη.


Ωστόσο, μέσα σε αυτό το εξαιρετικά δύσκολο κλίμα, η εταιρεία καταφέρνει να αποδίδει σταθερά και «υγιή» αποτελέσματα. Το PC & smart devices group διατηρεί την ηγετική του θέση εμφανίζοντας ισχυρή κερδοφορία, η αγορά των κινητών τηλεφώνων σημειώνει καλή ανάπτυξη από τρίμηνο σε τρίμηνο και βελτίωση του περιθωρίου κέρδους, ενώ η αγορά των Data Center αντιμετωπίζει δυναμικά τις προκλήσεις.


Παράλληλα, η εταιρεία ενισχύει την ηγετική της ομάδα, εντάσσοντας στο δυναμικό της κάποια από τα κορυφαία στελέχη του κλάδου.


Τα αποτελέσματα για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο της εταιρίας, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για το μέλλον.


DEvoLo


Με τρία νέα μοντέλα -και την υπόσχεση για ακόμα περισσότερα- η Westnet ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τη συνεργασία της με την Asus και στο χώρο των smartphones. Στη διάρκεια σχετικής εκδήλωσης που έγινε στις 11 Ιουλίου, οι υπεύθυνοι της Westnet και της Asus για την περιοχή των Βαλκανίων παρουσίασαν τη σειρά ZenFone, η οποία εστιάζει στη λήψη εικόνας. Πριν δούμε τα τρία νέα μοντέλα, αξίζει να αναφέρουμε ότι οι προσδοκίες των δύο εταιρειών από τη συνεργασία αυτή είναι άκρως ρεαλιστικές. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο CEO της Westnet Ρόμπι Μπουρλάς, σε βάθος τριετίας ελπίζουν να έχουν επιτύχει μερίδιο αγοράς της τάξης του 4-5%. Σημειώνουμε ότι οι operators που διακινούν το 50% της αγοράς των smartphones στην Ελλάδα, δεν συμμετέχουν στη διανομή των νέων smartphones της Asus τα οποία θα διατίθενται σε όλους τους μεγάλους retailers και επιλεγμένους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Πάντως, ο κ. Μπουρλάς, τόνισε ότι οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε συζητήσεις και με τους operators.


Το ερώτημα είναι για πιο λόγο η Asus επέλεξε να μπει στην Ελληνική αγορά τη δεδομένη χρονική στιγμή. Σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μπουρλάς απάντησε ότι παρά την «φαινομενική» πτώση, η αγορά της Ελλάδας παραμένει πολύ σημαντική, ενώ ο τομέας των smartphones έχει υποστεί τη μικρότερη μείωση σε μερίδια, αναλογικά με άλλες αγορές τεχνολογίας (laptops, τηλεοράσεις κ.λπ). Ο Aleksandar Stojanovic country head Asus West Balkans με τη σειρά του ανέφερε ότι η εταιρεία επέλεξε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ήδη μετά από τρία χρόνια στην Ευρώπη, διότι η Ελληνική αγορά είναι ώριμη και ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Στα δεκάδες brands που κονταροχτυπιούνται για ένα κομμάτι της πίτας, η Asus έχει να αντιπροτείνει την ποιότητα και την καινοτομία και βεβαίως την υψηλή τεχνολογία στην οποία η μητρική εταιρεία έχει παράδοση εδώ και πολλά χρόνια. Από την άλλη, οι συσκευές της Asus δεν ανταγωνίζονται τα πολύ φθηνά κινητά, ένα segment όπου πραγματικά αυτή τη στιγμή γίνεται «σκοτωμός», αλλά απευθύνεται στον πιο σοβαρό χρήση, ο οποίος είναι διατεθειμένος να ξοδέψει κάτι παραπάνω για να αγοράσει ποιότητα. Άλλος ένας παράγοντας για την επίσημη είσοδο της Asus στο χώρο είναι το γεγονός ότι η ύπαρξη ενός επίσημου


Τεχνολογία range+


Η εχνολογία range+ επιτυγχάνει ακόμη ταχύτερος ρυθμός μεταφοράς δεδομένων εντός του οικιακού


Τα μοντέλα


νέα & τάσεις Mε μια ματιά


Τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε $11,2 δισεκατομμύρια, σημειώνοντας μείωση της τάξης του 8% από έτος σε έτος. Ωστόσο, σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2016, σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 12%. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε $168 εκατομμύρια, σημειώνοντας σημαντική μεταστροφή από το δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους, στο οποίο είχε καταγραφεί απώλεια της τάξης των $842 εκατομμυρίων. Παρομοίως, το καθαρό κέρδος ανήλθε σε $157 εκατομμύρια, σε σχέση με την απώλεια της τάξης των $714 εκατομμυρίων κατά το δεύτερο τρίμηνο της προηγούμενου έτους.


Τα μικτά κέρδη της εταιρείας για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 2% από έτος σε έτος, σε $1,6 δισεκατομμύρια, με μικτό περιθώριο κέρδους 14,3%. Τα λειτουργικά κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο ανήλθαν σε $215 εκατομμύρια, σε σύγκριση με τις απώλειες ύψους $784 εκατομμυρίων κατά την ίδια περίοδο πέρυσι. Info: Lenovo, 213-0087200


Τα τρία μοντέλα που ανακοινώθηκαν είναι τα ASUS ZenFone Live, ASUS ZenFone Max και ASUS ZenFone Zoom S.


Το ASUS ZenfoneLive (5’’) διαθέτει ενσωματωμένη τεχνολογία beautification για βελτίωση των φωτογραφιών πορτρέτου σε πραγματικό χρόνο. Το ASUS Zenfone Zoom S (5,5’’) διαθέτει 2 οπίσθιες κάμερες των 12MP, η μια με ευρυγώνιο φακό f/1.7 και η δεύτερη με οπτικό ζουμ 2.3x και λήψη βίντεο 4K.


Οι τεχνολογίες πίσω από τις λύσεις Γιατί τώρα;


Τέλος, το ASUS ZenFone 3 Max (5,2’’ και 5,5’’), χάρη στη μεγάλη μπαταρία των 4100mAh εγγυάται πολύωρη χρήση χωρίς συχνές φορτίσεις, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως “power bank” για τη φόρτιση άλλων κινητών.


Σε ότι αφορά την τιμολογιακή πολιτική, το Live κοστίζει 149€, το Max 199€ στην έκδοση 5,2’’ και 249€ στην έκδοση 5,5’’ και τέλος το Zoom S κοστίζει 499€.


δικτύου. Ενώ η συμβατική τεχνολογία Powerline αξιοποιεί μόνο δύο από τις τρεις γραμμές του


κυκλώματος ρεύματος, η range+ καθιστά δυνατή την Παραλειπόμενα


Αν και δεν λανσάρεται επίσημα στην αγορά, ο Aleksandar Stojanovic σε μια προσπάθεια να τονίζει την καινοτομία της Asus μας έδειξε το Asus Zenfone AR, το πρώτο smartphone (το είχαμε δει στη CES 2017) που ενσωματώνει και εικονική και επαυξημένη πραγματικότητας, υποστηρίζοντας τόσο το Daydream όσο και Tango της Google ταυτόχρονα. Info: Westnet Distribution, 211-3002150


Τεχνολογία WiFi Move


Όσοι ενδιαφέρονται να απλοποιήσουν το δίκτυο τους αξιόπιστα, αλλά χωρίς καλώδια η devolo είναι αυτή που θα τους δώσει τη λύση. Ας γνωρίσουμε την τεχνολογία που βρίσκεται πίσω από τις εντυπωσιακές λύσεις της devolo.


Η τεχνολογία WiFi Move καθιστά δυνατή τη λειτουργία πολλαπλών σημείων πρόσβασης WLAN σε όλο το σπίτι ή το γραφείο, ενώ οι τερματικές συσκευές συνδέονται αυτόματα στον επόμενο πομπό. Με τον τρόπο αυτόν αποδίδει πάντα ισχυρό σήμα WLAN αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες των συσκευών για on-line διασκέδαση, media streaming ή ακόμη και απαιτητικές εργασίες. Ουσιαστικά με το WiFi Move δημιουργείται ταχύτατα ένα μεγάλο, ασύρματο δίκτυο το οποίο χάρη στην εύκολη στη χρήστη εφαρμογή ο χρήστης μπορεί να το παρακολουθεί εύκολα.


Info: Devolo, 222-1084387


αξιοποίηση και των τριών γραμμών (και της γείωσης δηλαδή) και το πλήρες φυσικό δυναμικό του δικτύου ρεύματος. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται όχι μόνο μία σημαντικά υψηλότερη απόδοση του ρυθμού μεταφοράς δεδομένων αλλά και μεγαλύτερη εμβέλεια.


XEROX


Το Easy Translation στο «Thanks to Tech» Η Xerox συμμετείχε στην έκθεση


REGATE


διανομέα διασφαλίζει την υποστήριξη. Μάλιστα, σε ότι αφορά τα κινητά της Asus, η υποστήριξη περιλαμβάνει παραλαβή και αποστολή από και προς το χώρο του πελάτη, ενώ το service πραγματοποιείται στην Αθήνα.


τεχνολογίας “Thanks to Tech” που διοργάνωσε η εταιρεία Κωτσόβολος, παρουσιάζοντας την εφαρμογή Xerox Easy Translation. Με την εφαρμογή αυτή, οι χρήστες ενός


Ικανοποιημένοι πελάτες Τήρηση υψηλού επιπέδου υπηρεσιών αναδεικνύουν τα αποτελέσματα τη έρευνας που διεξήγαγε η Regate στο πελατολόγιό της.


πολυλειτουργικού εκτυπωτή μπορούν για πρώτη φορά να σκανάρουν


έγγραφα και να μεταφράζουν αυτόματα τα κείμενά τους με μια μόνο κίνηση, σε περισσότερες από 40 γλώσσες. Info: Xerox Hellas, 210-9307000


QUALISYS PUBLIC


CRM & MyMANAGER στη North Events


Η Qualisys Software ολοκλήρωσε με Χάρη στην υπηρεσία Mobile Payments


Πληρωμές εκτός ταμείου


επιτυχία την υλοποίηση συστήματος η οποία λειτουργεί αυτή τη στιγμή


πελατοκεντρικής διαχείρισης CRM, με την λύση Sugar, για την αναδιοργάνωση και αναβάθμιση του συνόλου των διαδικασιών marketing, πωλήσεων και υπηρεσιών της North Events. Στο εμπορικό τμήμα εγκαταστάθηκε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα εμπορικής διαχείρισης MyMANAGER.


Qualisys, 210-7647305 HP ENTERSOFT


Η νέα σειρά MPF A3 Η HP ανακοίνωσε το νέο της


χαρτοφυλάκιο στην κατηγορία των πολυλειτουργικών εκτυπωτών Α3. Με την κυκλοφορία αυτή, αλλά και με το ανανεωμένο πρόγραμμα μεταπωλητών Managed Print


Έργο sales force automation


Specialist, η HP έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ένα προηγμένο lineup λύσεων γραφείου για εκτυπώσεις πολυλειτουργικών laser Α3 και Α4, σε πλήρη ευθυγράμιση με την εξελισσόμενη μετάβαση του κλάδου προς την παροχή συνολικών λύσεων “as a service”, καθώς και προς τις πωλήσεις βάσει συμβολαίου, αντί μέσω απλών συναλλαγών. Info: HP Hellas, 211-1885000


H ελληνική φαρμακοβιομηχανία Elpen ανέθεσε στην Entersoft την ανάπτυξη του νέου της CRM συστήματος υιοθετώντας τα Entersoft CRM, Entersoft Mobile SFA & Entersoft Mobile MedRep για περίπου 240 ιατρικούς επισκέπτες, 20 πωλητές φαρμακείου και 50 back-office users. Μέσω της συγκεκριμένης λύσης, θα γίνεται ολόκληρος ο προγραμματισμός δράσης των εν κινήσει στελεχών της ιατρικής ενημέρωσης/εμπορικής διεύθυνσης ανά αντικείμενο και τομέα δραστηριοποίησης και η υποστήριξη της δράσης τους on the field μέσω tablets. Info: Entersoft, 211-1015000


σε επτά καταστήματα στην Αττική και σύντομα πρόκειται να επεκταθεί και σε πολλά ακόμα καταστήματα Public πανελλαδικά, ο καταναλωτής μπορεί να πληρώσει στο σημείο του καταστήματος που βρίσκεται με χρήση πιστωτικής/ χρεωστικής κάρτας χωρίς να χρειάζεται να περάσει από το ταμείο. Info: www.public.gr


Συνολικά, το 85,2% των ερωτηθέντων βαθμολόγησε με άριστα την τεχνογνωσία του προσωπικού της εταιρείας, ενώ το 65,4% είναι εξαιρετικά ή πολύ ικανοποιημένοι με το χρόνο απόκρισης της Regate στα προβλήματα που αναφέρονται. Το 95,1% θα σύστηνε τη Regate σε συνεργάτες της. Info: Regate, 215-5517050


νέα & τάσεις Mε μια ματιά


9


Page 1  |  Page 2  |  Page 3  |  Page 4  |  Page 5  |  Page 6  |  Page 7  |  Page 8  |  Page 9  |  Page 10  |  Page 11  |  Page 12  |  Page 13  |  Page 14  |  Page 15  |  Page 16  |  Page 17  |  Page 18  |  Page 19  |  Page 20  |  Page 21  |  Page 22  |  Page 23  |  Page 24  |  Page 25  |  Page 26  |  Page 27  |  Page 28  |  Page 29  |  Page 30  |  Page 31  |  Page 32