search.noResults

search.searching

note.createNoteMessage

search.noResults

search.searching

orderForm.title

orderForm.productCode
orderForm.description
orderForm.quantity
orderForm.itemPrice
orderForm.price
orderForm.totalPrice
orderForm.deliveryDetails.billingAddress
orderForm.deliveryDetails.deliveryAddress
orderForm.noItems
32


COMMERCIAL OFFICES PROJECT REPORT


COLLABORATIVE


Providing more collaborative space was one of the big project goals which emerged from the research carried out by AECOM


“We don’t have a formal desk as such, we have baristas, people need to greet you.” The reception area design, which took inspiration from the hospitality industry, helps project the open and collaborative nature of the AECOM brand as well as being an ideal spot for casual internal-exter- nal meetings (of up to 150 people!), for which a room booking is not needed. Crucially, concierges have another role, to grant – or deny – access to the bank of meeting rooms immediately adjacent to the welcome space – hence the ‘free range’ aspect.


The glazing affords a great view over the assortment of towers for which the City of London has become both famous and infa- mous, but for Stubbs and his colleagues the panorama is more meaningful: He can point to the scores of buildings which AECOM has had a hand in creating – such as test fit space planning and project management services for the Shard, cost- management for the old RBS building whose roof we look down upon – even carrying out engineering services for the Category A fit-out of Aldgate Tower itself.


Collaborative spaces


“More collaborative space was one of the big goals from the research Stubbs and his


WWW.ARCHITECTSDATAFILE.CO.UK


Desks are entirely flexible and arranged into what the company calls “neighbourhoods” organised by practice speciality


Strategy+ team carried out for the 85,500 ft2


space, between December 2015


and April 2016. Back then, there were several London sites, including one in High Holborn and one in Victoria, as well as locations in St Albans and Croydon. The latter two offices were retained, with the Aldgate Tower forming part of a ‘campus.’ It houses all the business unit functions – encompassing and bringing together every- thing that falls under the brand. Collaboration between every office is encouraged, with WebEx and Telepresence conference facilities linking everything. This focus on collaboration drives the


layout. Apart from the reception, the 16th floor is purely meeting rooms. The corridor in-between also seems to owe much to hotel design, enlivened by furniture sourced via


ADF APRIL 2017


Page 1  |  Page 2  |  Page 3  |  Page 4  |  Page 5  |  Page 6  |  Page 7  |  Page 8  |  Page 9  |  Page 10  |  Page 11  |  Page 12  |  Page 13  |  Page 14  |  Page 15  |  Page 16  |  Page 17  |  Page 18  |  Page 19  |  Page 20  |  Page 21  |  Page 22  |  Page 23  |  Page 24  |  Page 25  |  Page 26  |  Page 27  |  Page 28  |  Page 29  |  Page 30  |  Page 31  |  Page 32  |  Page 33  |  Page 34  |  Page 35  |  Page 36  |  Page 37  |  Page 38  |  Page 39  |  Page 40  |  Page 41  |  Page 42  |  Page 43  |  Page 44  |  Page 45  |  Page 46  |  Page 47  |  Page 48  |  Page 49  |  Page 50  |  Page 51  |  Page 52  |  Page 53  |  Page 54  |  Page 55  |  Page 56  |  Page 57  |  Page 58  |  Page 59  |  Page 60  |  Page 61  |  Page 62  |  Page 63  |  Page 64  |  Page 65  |  Page 66  |  Page 67  |  Page 68  |  Page 69  |  Page 70  |  Page 71  |  Page 72  |  Page 73  |  Page 74  |  Page 75  |  Page 76  |  Page 77  |  Page 78  |  Page 79  |  Page 80  |  Page 81  |  Page 82  |  Page 83  |  Page 84  |  Page 85  |  Page 86  |  Page 87  |  Page 88  |  Page 89  |  Page 90  |  Page 91  |  Page 92