search.noResults

search.searching

note.createNoteMessage

search.noResults

search.searching

orderForm.title

orderForm.productCode
orderForm.description
orderForm.quantity
orderForm.itemPrice
orderForm.price
orderForm.totalPrice
orderForm.deliveryDetails.billingAddress
orderForm.deliveryDetails.deliveryAddress
orderForm.noItems
WADSWICK GREEN, CORSHAM


15


“The supporting red brick walls are built in Flemish bond for a more interesting appearance. All the buildings have flat roofs, the taller ones featuring single-ply membranes. Lower-lying buildings, usually on the edges of the development next to parkland, have sedum roofs sympathetic to their location.”


At one end of the lounges a large picture window offers superb countryside views. On the exterior these windows are framed by tall, eye-catching, white-rendered rectan- gular features sitting proud of the walls. At the other end of the lounges glazed doors lead to wide, flush-floor balconies with hardwood railings overlooking the courtyards. “You get two experiences in one room: a private sense of escape with the countryside view and visibility and engagement with the neighbourhood at the balcony end,” says Jennings. Various strengths of low-e glass provide solar control, depending on the orientation of the building, while ventilation and cooling is achieved through opening double-glazed windows. Underfloor heating is provided, powered by central gas-fired boilers serving the whole site.


ADF APRIL 2017


Central buildings


Structurally, the central, three-storey Pavilion holds communal facilities including the 20-metre swimming pool and spa, hair- dressing service and reception, plus back-of- house facilities such as laundry, staff chang- ing rooms and a small number of offices. Above it are two floors containing 24 well-appointed one and two-bedroom hotel-style apartments with balconies. With a 12,000 ft2


footprint, the Pavilion


is constructed from modular concrete slab up to the first floor clad with vertical cedar boarding and the two floors above made from a Metsec metal stud and joist system finished with modular brick cladding and a flat, single-ply membrane roof. “Overall, it’s a fairly simple structure enhanced by The Greenhouse to the front of it,” says Jennings. This is a 3,000 ft2


single-


storey, glass-sided structure containing the restaurant and bar, two terraces, one covered and one completely open, overlook- ing a communal plaza. “We’ve used a single-ply membrane to look like a tradi- tional rolled lead roof on the Greenhouse.” Internally, the Greenhouse features timber framing with floor to ceiling, aluminium-framed glazing with doors that


WWW.ARCHITECTSDATAFILE.CO.UK


Wood cladding and reclaimed stone walls feature on an external terrace overlooking a communal plaza


Page 1  |  Page 2  |  Page 3  |  Page 4  |  Page 5  |  Page 6  |  Page 7  |  Page 8  |  Page 9  |  Page 10  |  Page 11  |  Page 12  |  Page 13  |  Page 14  |  Page 15  |  Page 16  |  Page 17  |  Page 18  |  Page 19  |  Page 20  |  Page 21  |  Page 22  |  Page 23  |  Page 24  |  Page 25  |  Page 26  |  Page 27  |  Page 28  |  Page 29  |  Page 30  |  Page 31  |  Page 32  |  Page 33  |  Page 34  |  Page 35  |  Page 36  |  Page 37  |  Page 38  |  Page 39  |  Page 40  |  Page 41  |  Page 42  |  Page 43  |  Page 44