search.noResults

search.searching

note.createNoteMessage

search.noResults

search.searching

orderForm.title

orderForm.productCode
orderForm.description
orderForm.quantity
orderForm.itemPrice
orderForm.price
orderForm.totalPrice
orderForm.deliveryDetails.billingAddress
orderForm.deliveryDetails.deliveryAddress
orderForm.noItems
14 WADSWICK GREEN, CORSHAM


The three-storey central Pavilion contains hotel-style apartments and leisure facilities like the spa, while the bar area and restaurant are located in the glass-sided Greenhouse, to the front


FACTFILE: WADSWICK GREEN


Total development area: 25 acres Residents: up to 400 Central community building footprint: 12,000 ft2 Luxury courtyard apartments: 90 (phase 1) Two-bed courtyard apartment: 1,200-1,500 ft2


Standard retirement flats: 75 Phase 1 completion: November 2015 Car parking: 1 space per resident (at accommodation), 50 staff and visitor spaces


courtyards where people can sit and feel involved with the daily goings on.” Residents have opportunities to mix with members of the local community, who have free access to the grounds via the country roads and footpaths linked to it. Dog walkers, ramblers and people from the nearby villages regularly use the wooded, parkland-style grounds, and are encouraged to use the central facilities and participate in social events.


A golf buggy service moves people around the site and a regular ‘on demand’ bus service is available for trips outside the estate.


Courtyard living


Each courtyard captures unique views and that defines its individual character, rather than varying architecture or colour schemes. Between 45 and 50 apartments form the two long staggered sides of each courtyard, with natural countryside completing the triangle,” explains Jennings. The rare benefit of having lots of land available has been exploited to spread the accommodation out, making it more spacious, elegant and attractive to live in. This contrasts with many residential care


WWW.ARCHITECTSDATAFILE.CO.UK


homes where accommodation is typically concentrated in a few buildings adjoining the centre, primarily designed for delivering care. Architecturally, the courtyard apartments are unashamedly modern but utilise tradi- tional materials such as brick, render and timber to give them a soft, familiar finish. Critically, the apartments are built around staircases, forming a series of staggered blocks to create the triangular courtyards. There are no communal corridors,but stair- wells and shared hall areas are lit by skylights. Jennings says: “The aesthetics of the two and three-storey courtyard apartments are inspired by Eshrick House, a classic 1960s flat-roofed woodland home by American architect Louis Kahn. It's finished with simple materials and beautiful joinery and features a double-height living room and huge glazed windows. I wanted to capture the spirit and feel of that building. “All courtyard apartments are spacious with elegant proportions featuring large areas of glazing at both ends of a wooden-floored lounges, so there’s plenty of light and interior finishes are of superior quality.


ADF APRIL 2017


Page 1  |  Page 2  |  Page 3  |  Page 4  |  Page 5  |  Page 6  |  Page 7  |  Page 8  |  Page 9  |  Page 10  |  Page 11  |  Page 12  |  Page 13  |  Page 14  |  Page 15  |  Page 16  |  Page 17  |  Page 18  |  Page 19  |  Page 20  |  Page 21  |  Page 22  |  Page 23  |  Page 24  |  Page 25  |  Page 26  |  Page 27  |  Page 28  |  Page 29  |  Page 30  |  Page 31  |  Page 32  |  Page 33  |  Page 34  |  Page 35  |  Page 36  |  Page 37  |  Page 38  |  Page 39  |  Page 40  |  Page 41  |  Page 42  |  Page 43  |  Page 44