search.noResults

search.searching

saml.title
dataCollection.invalidEmail
note.createNoteMessage

search.noResults

search.searching

orderForm.title

orderForm.productCode
orderForm.description
orderForm.quantity
orderForm.itemPrice
orderForm.price
orderForm.totalPrice
orderForm.deliveryDetails.billingAddress
orderForm.deliveryDetails.deliveryAddress
orderForm.noItems
14 VIEWS


Passivhaus criteria to reflect this. Nevertheless, it is still a very demanding standard and generally results in a building that outperforms a new-build property both in terms of energy and comfort.


reach the exact requirements of the Passivhaus standard in a retrofit project. Recognising this, the Passivhaus Institute developed the EnerPHit standard for projects that use the Passivhaus method to reduce fuel bills and heating demand. We are working hard to implement this standard in our projects and our design team has developed the skills to align retrofit projects with this approach. EnerPHit takes into account the limitations associated with retrofit projects, and relaxes some of the


Light House We have recently completed a residential renovation project in Clapham, Light House, which targeted EnerPhit standards across the following elements: MVHR, air tightness, energy efficient glazing, and solar PVs. The house is an existing Victorian mid terrace situated in south Clapham which was in need of a complete overhaul. A side extension was added on the ground floor and a dormer to the second floor, creating the additional space required by the client for a kitchen/diner, as well as a home office which can also be used as a third bedroom. The MVHR system was designed and installed by sustainability consultants Enhabit, who we work with on the majority of our projects. The MVHR unit was positioned at the top of the stairwell as this was the location deemed most suitable for the ducting routes throughout the house. Risers were created within built-in joinery, and we lowered the ceiling in the


circulation space only.


On the ground floor we specified Ottostumm, a thermally broken Crittall-style door design, to the rear garden. All south and west facing glazing included solar control, which reflects and absorbs heat, as well as filtering light for reduced glare. Solar PVs were installed on the roof for micro generation of electricity to further reduce the energy demand from the grid.


Sean Ronnie Hill is founder at RISE Design Studio


WWW.ARCHITECTSDATAFILE.CO.UK


ADF SEPTEMBER 2021


Page 1  |  Page 2  |  Page 3  |  Page 4  |  Page 5  |  Page 6  |  Page 7  |  Page 8  |  Page 9  |  Page 10  |  Page 11  |  Page 12  |  Page 13  |  Page 14  |  Page 15  |  Page 16  |  Page 17  |  Page 18  |  Page 19  |  Page 20  |  Page 21  |  Page 22  |  Page 23  |  Page 24  |  Page 25  |  Page 26  |  Page 27  |  Page 28  |  Page 29  |  Page 30  |  Page 31  |  Page 32  |  Page 33  |  Page 34  |  Page 35  |  Page 36  |  Page 37  |  Page 38  |  Page 39  |  Page 40  |  Page 41  |  Page 42  |  Page 43  |  Page 44  |  Page 45  |  Page 46  |  Page 47  |  Page 48  |  Page 49  |  Page 50  |  Page 51  |  Page 52  |  Page 53  |  Page 54  |  Page 55  |  Page 56  |  Page 57  |  Page 58  |  Page 59  |  Page 60  |  Page 61  |  Page 62  |  Page 63  |  Page 64  |  Page 65  |  Page 66  |  Page 67  |  Page 68  |  Page 69  |  Page 70  |  Page 71  |  Page 72  |  Page 73  |  Page 74  |  Page 75  |  Page 76  |  Page 77  |  Page 78  |  Page 79  |  Page 80  |  Page 81  |  Page 82  |  Page 83  |  Page 84  |  Page 85  |  Page 86  |  Page 87  |  Page 88  |  Page 89  |  Page 90  |  Page 91  |  Page 92  |  Page 93  |  Page 94  |  Page 95  |  Page 96  |  Page 97  |  Page 98  |  Page 99  |  Page 100  |  Page 101  |  Page 102  |  Page 103  |  Page 104  |  Page 105  |  Page 106  |  Page 107  |  Page 108