search.noResults

search.searching

note.createNoteMessage

search.noResults

search.searching

orderForm.title

orderForm.productCode
orderForm.description
orderForm.quantity
orderForm.itemPrice
orderForm.price
orderForm.totalPrice
orderForm.deliveryDetails.billingAddress
orderForm.deliveryDetails.deliveryAddress
orderForm.noItems
26 HUCKLETREE WEST, LONDON


PROJECT FACTFILE: HUCKLETREE WEST


Interior architecture & design: Studio RHE


Shell & core design: Allies & Morrison Client: Huckletree Main contractor: OD Interiors Virtual reality specialist: Realities Centre Internal planting: Marcus Foster Original artwork: Golden Wolf Lighting products: Atrium Structural engineer: AKT II Services engineer: Sweco


exposed concrete and finished with black and white stripes subtly added at the top, are a strong feature.


And to bring interest to what is an otherwise uniform perforated metal-clad ceiling, the architects have peeled the tiles away in certain areas to expose strips of bare concrete, which have been painted black to reflect Huckletree’s signature diagonal stripe branding.


The diagonal lines are also deployed on various wall spaces along with original mood-generating artwork by animation production company Golden Wolf, both visual styles projecting the Huckletree identity.


Floor surfaces include vinyl and carpet in a range of colours for high traffic areas along with polished concrete of the origi- nal floor, and again are used to demarcate areas and create interest.


Different styles of lighting have been exploited to differentiate areas. Long, tubular metal-capped lights resembling giant electrical fuses are suspended verti- cally, horizontally or even across each other to seemingly tumble through the air, while long rectangular downlights feature heavily elsewhere.


WWW.ARCHITECTSDATAFILE.CO.UK


Lighting also adds drama to a striking acoustic sculpture in the shape of a huge cloud hovering above the main desk area. Made from many fluffy hand-made pom- poms hung from the ceiling at various heights, it is uplit by diagonal lights suspended beneath giving it an attractive glowing appearance. Surprisingly, the services are not on display, as is the case with so many modern buildings, and are largely accom- modated in the large void underneath the ground floor.


Testimonials


Latest reports show the building is proving popular with co-workers, and Studio RHE itself has voted with its feet, renting a four person office to serve as a base for a special modular housing concept it’s developing. Summing up the project, Hywel Evans


says: “Businesses want to be in here and we love being in here. That’s a real testament to the trust between our client and ourselves that enabled us to develop this space together, ultimately creating a visually rich, stimulating environment to work in.” 


ADF JANUARY 2018


Page 1  |  Page 2  |  Page 3  |  Page 4  |  Page 5  |  Page 6  |  Page 7  |  Page 8  |  Page 9  |  Page 10  |  Page 11  |  Page 12  |  Page 13  |  Page 14  |  Page 15  |  Page 16  |  Page 17  |  Page 18  |  Page 19  |  Page 20  |  Page 21  |  Page 22  |  Page 23  |  Page 24  |  Page 25  |  Page 26  |  Page 27  |  Page 28  |  Page 29  |  Page 30  |  Page 31  |  Page 32  |  Page 33  |  Page 34  |  Page 35  |  Page 36