search.noResults

search.searching

note.createNoteMessage

search.noResults

search.searching

orderForm.title

orderForm.productCode
orderForm.description
orderForm.quantity
orderForm.itemPrice
orderForm.price
orderForm.totalPrice
orderForm.deliveryDetails.billingAddress
orderForm.deliveryDetails.deliveryAddress
orderForm.noItems
24 HUCKLETREE WEST, LONDON


ing. The only structural feature they added was a mezzanine in the larger of the two co-working spaces, increasing floor space by a third.


Idiosyncratic PROJECT FACTFILE


Design work begins: December 2016 Workspace opened: September 2017 Total floor space: 30,500 ft2 (40 per cent ‘breakout’ space) Number of occupants: 500+ Number of desks: 250 desks (including 100 ‘hot desks’) Extra facilities: 30 private ‘studios’ holding four-30 co-workers, 150- seat auditorium


As Hywel Evans explains, “The big question we asked ourselves at the start was how do we give this huge space an identity, how do we create an idiosyncratic place that‘s interesting to work in and characterful without looking mannered or over- designed. He continues: “We needed to meet the key Huckletree criteria of creating a vibrant community through visual trans- parency and connectivity across different areas. The core working areas are in the centre, with lots of breakout areas to engender interaction and spaces where Huckletree members can get privacy if they want. This meant creating insertions of different, distinctive areas, each telling a different story.”


One striking example of such an inser- tion is the meditation garden, an internal circular structure made from recycled shipping rope containing circular seating where tech devices like phones are


WWW.ARCHITECTSDATAFILE.CO.UK


banned, and the recreation room with walls made from natural, woven willow walls.


Another intriguing element is what Hywel Evans calls the “Hutte”. It is a large house-shaped building of birch- faced timber resembling a Swedish cottage, containing meeting rooms and the centre’s Virtual Reality (VR) Laboratory, where members can learn and explore uses of immersive technologies. In one corner there is the auditorium, a 150-seat plywood terrace with stage lighting looking down on a space for internal or external events, presentations or larger meetings. “It’s open to the general space surrounding it,” says Evans, “but huge green curtains with a moss-like texture can be pulled across to close it off for privacy if required and we’ve used the space in the undercroft of the seating as an alternative meeting place.” The green theme continues with The Slope, an angular yet comfortable area for relaxation and casual meetings, again finished in a moss-like green fabric, internal planting features and a lovely view over the gardens.


Other interesting features designed for ADF JANUARY 2018


Page 1  |  Page 2  |  Page 3  |  Page 4  |  Page 5  |  Page 6  |  Page 7  |  Page 8  |  Page 9  |  Page 10  |  Page 11  |  Page 12  |  Page 13  |  Page 14  |  Page 15  |  Page 16  |  Page 17  |  Page 18  |  Page 19  |  Page 20  |  Page 21  |  Page 22  |  Page 23  |  Page 24  |  Page 25  |  Page 26  |  Page 27  |  Page 28  |  Page 29  |  Page 30  |  Page 31  |  Page 32  |  Page 33  |  Page 34  |  Page 35  |  Page 36