search.noResults

search.searching

note.createNoteMessage

search.noResults

search.searching

orderForm.title

orderForm.productCode
orderForm.description
orderForm.quantity
orderForm.itemPrice
orderForm.price
orderForm.totalPrice
orderForm.deliveryDetails.billingAddress
orderForm.deliveryDetails.deliveryAddress
orderForm.noItems
modular & offsite construction


short programme not only allowed the centre to make up for lost time, but also reduced the cost of the project. The resultant building delivers everything


in the original brief, down to the butterfly roof, much to the pleasure of centre manager Tony Bailey, who says: “It’s a much nicer working environment for the staff, and our visitors have nothing but compliments for the building.”


www.wernick.co.uk


Kenwick Park Hotel’s temporary gym


that the cost greatly exceeded the intended budget of the project. The construction firm recommended Wernick Buildings to provide a faster and more cost effective solution. To do this, however, the building would have to be redesigned. “We used an optimised modular design


Wernick was able to deliver a building


suitable for every group’s need, overcoming a technical challenge posed by the social club. Previously the club was open from 8pm until midnight, and would be used by the local community to socialise, enjoy a drink, and maybe play a few games of snooker. Snooker tables are very heavy, and Wernick’s floors aren’t really designed to support that level of point loading. To ensure the club wouldn’t lose out, the company adapted the foundations in the area next to the bar. ”The fully licensed bar adjacent to the snooker table can be secured with a roller shutter and is supported by a dedicated cold store. The building also includes a large open


plan area with a sink, which leads out onto an enclosed patio space; an office; storage area and male, female and disabled toilets.


permanent buildings Speed is always of the essence when it comes to ensuring return on investment for your leisure space; but fast doesn’t need to mean temporary. Edgbaston Community Centre was previously based out of a local junior school, but when the school expanded the centre had nowhere to go. With support from Birmingham City


Council, the centre approached architectural practise Acivico to design their new, permanent building. The design boasted multi-functional rooms, changing facilities, a spacious hall and a working kitchen and cafeteria area. The exterior would be finished with a combination of brick and render and topped with a stylish butterfly roof. However, when the council approached an on-site construction firm, they found


26 leisuredab.co.uk


for maximum manufacturing efficiency, and this ultimately brought the cost into the desired bracket for Birmingham City Council,” explains technical director Andy King, who worked closely with Acivico to ensure the modular building design stayed as close to the original architectural concept as possible. Once designs were approved the


manufacturing process took just two weeks, and after groundworks installation of the building took just two days. The


Woodview Community Centre


Page 1  |  Page 2  |  Page 3  |  Page 4  |  Page 5  |  Page 6  |  Page 7  |  Page 8  |  Page 9  |  Page 10  |  Page 11  |  Page 12  |  Page 13  |  Page 14  |  Page 15  |  Page 16  |  Page 17  |  Page 18  |  Page 19  |  Page 20  |  Page 21  |  Page 22  |  Page 23  |  Page 24  |  Page 25  |  Page 26  |  Page 27  |  Page 28  |  Page 29  |  Page 30  |  Page 31  |  Page 32  |  Page 33  |  Page 34  |  Page 35  |  Page 36  |  Page 37  |  Page 38  |  Page 39  |  Page 40  |  Page 41  |  Page 42  |  Page 43  |  Page 44  |  Page 45