search.noResults

search.searching

dataCollection.invalidEmail
note.createNoteMessage

search.noResults

search.searching

orderForm.title

orderForm.productCode
orderForm.description
orderForm.quantity
orderForm.itemPrice
orderForm.price
orderForm.totalPrice
orderForm.deliveryDetails.billingAddress
orderForm.deliveryDetails.deliveryAddress
orderForm.noItems
PROJECT REPORT: COMMERCIAL & WORKPLACE ENVIRONMENTS


53


planned to not just address, but future- proof as much as possible, so that it could be flexible enough to be used by single or multiple tenants. “We started by seeing how we could integrate the main services and toilets so that it wouldn’t need to be changed for differing tenant types over the next 10, 15, even 20 years,” says Leo. “We created an open plan office space on the ground floor, with a reception area and a central entrance, and then moved the workspaces, services and toilets around so multiple tenants could be accommodated if necessary.” Furthering this flexibility, they included two separate entrances into the ground floor – one by the reception, and one by the terrace off the other floors. The first floor was also entirely renovated, with an open plan office space installed.


The existing building terminated at these two floors, except for a volume above for plant. Leo explains the plans for this area: “We wanted to use that as an additional office space, and so we went with a very modern glass box extension to the roof to accommodate this. Throughout the negotiations with the planners, there was discussion about making it extremely


ADF NOVEMBER 2020


One of the main improvements the architects were able to make was in using the space gained from removing the old suspended ceilings


modern, or trying to mitigate the impact to the conservation area.” As such, this plant area was removed, and replaced with more efficient plant provision throughout the building – the roof space then being extended with an additional office space.


External improvements With the building now completed, users can head through the mews into the central courtyard – shared by Indigo House, a residential building, and another office – and are greeted with a completely revitalised design inside and out. In terms of the outside, one of the major improvements to the external envelope was


WWW.ARCHITECTSDATAFILE.CO.UK


Page 1  |  Page 2  |  Page 3  |  Page 4  |  Page 5  |  Page 6  |  Page 7  |  Page 8  |  Page 9  |  Page 10  |  Page 11  |  Page 12  |  Page 13  |  Page 14  |  Page 15  |  Page 16  |  Page 17  |  Page 18  |  Page 19  |  Page 20  |  Page 21  |  Page 22  |  Page 23  |  Page 24  |  Page 25  |  Page 26  |  Page 27  |  Page 28  |  Page 29  |  Page 30  |  Page 31  |  Page 32  |  Page 33  |  Page 34  |  Page 35  |  Page 36  |  Page 37  |  Page 38  |  Page 39  |  Page 40  |  Page 41  |  Page 42  |  Page 43  |  Page 44  |  Page 45  |  Page 46  |  Page 47  |  Page 48  |  Page 49  |  Page 50  |  Page 51  |  Page 52  |  Page 53  |  Page 54  |  Page 55  |  Page 56  |  Page 57  |  Page 58  |  Page 59  |  Page 60  |  Page 61  |  Page 62  |  Page 63  |  Page 64  |  Page 65  |  Page 66  |  Page 67  |  Page 68  |  Page 69  |  Page 70  |  Page 71  |  Page 72  |  Page 73  |  Page 74  |  Page 75  |  Page 76  |  Page 77  |  Page 78  |  Page 79  |  Page 80  |  Page 81  |  Page 82  |  Page 83  |  Page 84  |  Page 85  |  Page 86  |  Page 87  |  Page 88  |  Page 89  |  Page 90  |  Page 91  |  Page 92  |  Page 93  |  Page 94  |  Page 95  |  Page 96  |  Page 97  |  Page 98  |  Page 99  |  Page 100  |  Page 101  |  Page 102  |  Page 103  |  Page 104  |  Page 105  |  Page 106  |  Page 107  |  Page 108  |  Page 109  |  Page 110  |  Page 111  |  Page 112  |  Page 113  |  Page 114  |  Page 115  |  Page 116  |  Page 117  |  Page 118  |  Page 119  |  Page 120  |  Page 121  |  Page 122  |  Page 123  |  Page 124  |  Page 125  |  Page 126  |  Page 127  |  Page 128  |  Page 129  |  Page 130  |  Page 131  |  Page 132