search.noResults

search.searching

dataCollection.invalidEmail
note.createNoteMessage

search.noResults

search.searching

orderForm.title

orderForm.productCode
orderForm.description
orderForm.quantity
orderForm.itemPrice
orderForm.price
orderForm.totalPrice
orderForm.deliveryDetails.billingAddress
orderForm.deliveryDetails.deliveryAddress
orderForm.noItems
30 PROJECT REPORT: SPORTS & LEISURE FACILITIES


Since Tivoli is an all-day venue, one of the key challenges presented to the designers was the treatment of light


Justin Ribbons, Tivoli Cinemas’ CEO, was also swayed by the integrated approach the firm offered. He explains: “We liked the fact they do both branding and interiors, so we got to work with just one design shop to create a seamless new brand identity and in-venue look, from the decorative scheme to the design of the menu, signage and ad campaign.”


Despite the market for boutique cinemas being a mature one, the offering from competitors is relatively well defined and homogenous. For example, at the premium end sits Electric Cinemas from the Soho House Group, and in the mid-range are the Everymans and the Curzon cinemas. In terms of Tivoli’s interior design, both client and Run For The Hills (working with cinema specialist architect Unick Consulting) wanted to create something fresh for the cinema scene which sat somewhere between high-end and mid-range. The resulting brief emphasised pushing the boundaries of what can be expected in boutique cinema design and hospitality design, especially outside of London. Anna Burles, creative director and co-founder of Run For The Hills explains: “We eventually found a place in the middle, with a creative design that reflects the


WWW.ARCHITECTSDATAFILE.CO.UK


breadth of audiences that cinema attracts.” Prior to Tivoli Cinemas’ arrival on site, the venue (a neo-Georgian building designed by Chapman Taylor as part of the wider SouthGate retail scheme completed in 2010) housed a large fast-food unit. This meant that a considerable amount of work had to be done to renovate the interior spaces and provide amenities that the client demanded. The early stages of general arrangement planning went through multiple rounds of CAD, with the architects focusing on the technical planning of the seating arrangements in the studios and screening rooms, while Run For The Hills concentrated on the concept and spatial configuration of the hospitality areas and public spaces. These included the entrance, concierge, corridors, stairwells, cocktail bar, design of the kitchen pass, bathrooms, café, lounge and main restaurant space.


Provision & planning


The exterior of the building is completed by a large, retro-styled ‘Now Showing’ screen within a blackened steel ‘crittall’ frame, accompanied by subtly backlit lettering. Visitors are beckoned in through an oversized and dark door opening into a concierge-style lobby – the space is “very


ADF JANUARY 2019


Page 1  |  Page 2  |  Page 3  |  Page 4  |  Page 5  |  Page 6  |  Page 7  |  Page 8  |  Page 9  |  Page 10  |  Page 11  |  Page 12  |  Page 13  |  Page 14  |  Page 15  |  Page 16  |  Page 17  |  Page 18  |  Page 19  |  Page 20  |  Page 21  |  Page 22  |  Page 23  |  Page 24  |  Page 25  |  Page 26  |  Page 27  |  Page 28  |  Page 29  |  Page 30  |  Page 31  |  Page 32  |  Page 33  |  Page 34  |  Page 35  |  Page 36  |  Page 37  |  Page 38  |  Page 39  |  Page 40  |  Page 41  |  Page 42  |  Page 43  |  Page 44  |  Page 45  |  Page 46  |  Page 47  |  Page 48  |  Page 49  |  Page 50  |  Page 51  |  Page 52  |  Page 53  |  Page 54  |  Page 55  |  Page 56  |  Page 57  |  Page 58  |  Page 59  |  Page 60  |  Page 61  |  Page 62  |  Page 63  |  Page 64  |  Page 65  |  Page 66  |  Page 67  |  Page 68  |  Page 69  |  Page 70  |  Page 71  |  Page 72  |  Page 73  |  Page 74  |  Page 75  |  Page 76  |  Page 77  |  Page 78  |  Page 79  |  Page 80  |  Page 81  |  Page 82  |  Page 83  |  Page 84