search.noResults

search.searching

dataCollection.invalidEmail
note.createNoteMessage

search.noResults

search.searching

orderForm.title

orderForm.productCode
orderForm.description
orderForm.quantity
orderForm.itemPrice
orderForm.price
orderForm.totalPrice
orderForm.deliveryDetails.billingAddress
orderForm.deliveryDetails.deliveryAddress
orderForm.noItems
52 PROJECT REPORT: HOTELS, RESTAURANTS & BARS


almost 3D print it,” says Jonathan. “It’s completely file to factory – it’s an exciting time to be experimenting.” Another interesting aspect of the


structure is its 270 degree glass wall, which can be opened at any point. This provides huge amounts of natural light, which is also supplemented by an arched clerestory window behind the counter, which lets light in from the back.


When the daylight is no longer sufficient, LED lighting has been run along the interior beams of the structure to provide extra illumination, making the ceiling “really glisten and glow.”


The insulation of the GRP roof is actually provided by the rigid foam itself. “Traditionally you insulate buildings with rock wool and rigid from insulation,” the architect details, “but we’ve essentially moulded the whole roof out of an insulation property material.”


Welcoming sustainability All of these design considerations and material choices have added up to provide the park with an “immersive architectural resting, refreshment and contemplation point,” which reflects and responds to the park’s Grade I listed landscape. The Serpentine Coffee House is already proving to be a functional and successful part of Colicci’s ‘fleet,’ serving Hyde Park well as its family of kiosks do in the remaining Royal Parks. Like the others, it responds effectively to its environment, and places sustainability in high regard – in the Serpentine for example the use of carbon fibre removed the need for lots of steel and an elegant roof design reduced the materials necessary, and its sister buildings were made from sustainably sourced oak. According to Jonathan, this ecological design at the Serpentine has already been very well received by the public and the food and drink retail industry: “It’s had a great reception so far – especially within the industry – it’s already had quite a few award nominations, and generally when I’ve been there and spoken to the locals, they’ve said it’s been a big upgrade for them.” He continues: “The concession is for 10


years, and the building has been engineered for 50 years, but we hope that it will stay there forever.”


Most importantly perhaps, Jonathan concludes, the client is happy, and revenue is up: “It’s proof that if you invest in good design, it can reap financial dividends.” 


WWW.ARCHITECTSDATAFILE.CO.UK ADF NOVEMBER 2019


Page 1  |  Page 2  |  Page 3  |  Page 4  |  Page 5  |  Page 6  |  Page 7  |  Page 8  |  Page 9  |  Page 10  |  Page 11  |  Page 12  |  Page 13  |  Page 14  |  Page 15  |  Page 16  |  Page 17  |  Page 18  |  Page 19  |  Page 20  |  Page 21  |  Page 22  |  Page 23  |  Page 24  |  Page 25  |  Page 26  |  Page 27  |  Page 28  |  Page 29  |  Page 30  |  Page 31  |  Page 32  |  Page 33  |  Page 34  |  Page 35  |  Page 36  |  Page 37  |  Page 38  |  Page 39  |  Page 40  |  Page 41  |  Page 42  |  Page 43  |  Page 44  |  Page 45  |  Page 46  |  Page 47  |  Page 48  |  Page 49  |  Page 50  |  Page 51  |  Page 52  |  Page 53  |  Page 54  |  Page 55  |  Page 56  |  Page 57  |  Page 58  |  Page 59  |  Page 60  |  Page 61  |  Page 62  |  Page 63  |  Page 64  |  Page 65  |  Page 66  |  Page 67  |  Page 68  |  Page 69  |  Page 70  |  Page 71  |  Page 72  |  Page 73  |  Page 74  |  Page 75  |  Page 76  |  Page 77  |  Page 78  |  Page 79  |  Page 80  |  Page 81  |  Page 82  |  Page 83  |  Page 84  |  Page 85  |  Page 86  |  Page 87  |  Page 88  |  Page 89  |  Page 90  |  Page 91  |  Page 92  |  Page 93  |  Page 94  |  Page 95  |  Page 96  |  Page 97  |  Page 98  |  Page 99  |  Page 100