search.noResults

search.searching

dataCollection.invalidEmail
note.createNoteMessage

search.noResults

search.searching

orderForm.title

orderForm.productCode
orderForm.description
orderForm.quantity
orderForm.itemPrice
orderForm.price
orderForm.totalPrice
orderForm.deliveryDetails.billingAddress
orderForm.deliveryDetails.deliveryAddress
orderForm.noItems
29


Daylighting fit for Kings R


ecent redevelopment of the food court at Kings Mall Shopping centre, on a five-acre site in London’s


Hammersmith area, exposed up some interesting and complex challenges. As part of the ongoing development,


the new residential apartments above the shopping centre were being adversely affected by light pollution and lack of privacy from visitors looking through the food court atrium. To solve this problem, owners and developers Schroders decided to install Kalwall translucent cladding around the whole of the atrium. This screened the external courtyard above, thereby mitigating the issues around privacy, while maintaining the maximum levels of interior daylight. Installed in a Verti-Kal pattern, the Kalwall


panels complement the industrial feel of the redevelopment and its hard concrete and stone surfaces, while providing several benefits for shoppers and residents alike. This project perfectly illustrates the advantages of Kalwall over traditional glazing. Here it offers complete line-of-sight


protection, maintaining privacy for the residents and controlling light pollution, while bathing the interior with diffused daylighting, regardless of the weather. The panels are lightweight but very durable with excellent resistance to impact and scratching. They are also vandal resistant with good protection against windborne debris. In addition, Kalwall’s insulating properties


mean that U-values down to 0.28 can be achieved while daylight is driven deeper into the interior space below, thereby reducing


energy costs for both artificial lighting and temperature control. The exterior face is colour stable and


includes a UV resistant, self-cleaning surface. This means that normal rainfall helps to keep the surface free of dust and dirt while at the same time retaining the original colour during the weathering process. All this helps to reduce the costs of maintenance and cleaning.


01233 501 504 www.structura-uk.com/kalwall


ADF MAY 2019


WWW.ARCHITECTSDATAFILE.CO.UK


Page 1  |  Page 2  |  Page 3  |  Page 4  |  Page 5  |  Page 6  |  Page 7  |  Page 8  |  Page 9  |  Page 10  |  Page 11  |  Page 12  |  Page 13  |  Page 14  |  Page 15  |  Page 16  |  Page 17  |  Page 18  |  Page 19  |  Page 20  |  Page 21  |  Page 22  |  Page 23  |  Page 24  |  Page 25  |  Page 26  |  Page 27  |  Page 28  |  Page 29  |  Page 30  |  Page 31  |  Page 32  |  Page 33  |  Page 34  |  Page 35  |  Page 36