search.noResults

search.searching

note.createNoteMessage

search.noResults

search.searching

orderForm.title

orderForm.productCode
orderForm.description
orderForm.quantity
orderForm.itemPrice
orderForm.price
orderForm.totalPrice
orderForm.deliveryDetails.billingAddress
orderForm.deliveryDetails.deliveryAddress
orderForm.noItems
6


NEWS REFURB By Appointment to Her Majesty The Queen


Manufacturer and Supplier of Secondary Glazing Selectaglaze Ltd.


Victorian building transformed into modern teaching space


TM Secondary Glazing


Seamless integration giving you the added benefit of: WARMER QUIETER


SAFER


A Victorian building and teaching space at Bishop Grosseteste University (BGU) in Lincoln has been transformed into a modern, flexible learning facility thanks to a £350,000 refurbishment. The project to improve the Centre for the Enhancement of


Grade II* Listed University of Birmingham


• Reversible adaptation for schools, colleges and universities


• Exemplary thermal retention and draught insulation


• Comfortable and peaceful student accommodation


• Clean room environments • Enhanced protection for laboratories


T: 01727 837271


E: enquiries@selectaglaze.co.uk www.selectaglaze.co.uk


Learning & Teaching (CELT Building) at the site was designed by local architects LK2, delivered by construction partner Robert Woodhead and procured through the empa ii Minor Works Framework formed by local authorities in the East Midlands. The scheme was project managed by Scape Group. The original building featured a collection of mid-Victorian


neo-gothic vaulted spaces, recently used as art classrooms. It required a sensitive design due to its historical significance and structural issues. Featuring large openings between the vaulted rooms and tall ceilings highlighted with up-lighting to soften the white walls and ceilings, the design has used copper to reference the original red-brick Victorian building. The building has a large entrance lobby with reception, seating


and two meeting rooms, plus a Student Support Space which includes IT resources and seating areas for private conversations. A vaulted area, featuring two 70 metre Danish oil treated glulam


timber beams houses a “giant” studio desk which has been designed to encourage all departments of the CELT Building to share and discuss ideas. One of two offices features two newly uncovered and refurbished original brick gothic arches. Steve Deville, BGU director of resources said: “The project


encountered serious challenges associated with working in an old building, but the quality of the finish which has resulted in extremely positive comments from those already engaging with the centre have made it all worthwhile.”


@selectaglaze LK2 will feature in Ask the architect in the July issue of ADF


WWW.ARCHITECTSDATAFILE.CO.UK


ADF JUNE 2017


Page 1  |  Page 2  |  Page 3  |  Page 4  |  Page 5  |  Page 6  |  Page 7  |  Page 8  |  Page 9  |  Page 10  |  Page 11  |  Page 12  |  Page 13  |  Page 14  |  Page 15  |  Page 16  |  Page 17  |  Page 18  |  Page 19  |  Page 20  |  Page 21  |  Page 22  |  Page 23  |  Page 24  |  Page 25  |  Page 26  |  Page 27  |  Page 28  |  Page 29  |  Page 30  |  Page 31  |  Page 32  |  Page 33  |  Page 34  |  Page 35  |  Page 36  |  Page 37  |  Page 38  |  Page 39  |  Page 40  |  Page 41  |  Page 42  |  Page 43  |  Page 44  |  Page 45  |  Page 46  |  Page 47  |  Page 48  |  Page 49  |  Page 50  |  Page 51  |  Page 52