This page contains a Flash digital edition of a book.
hotels special report The reception area leads through to the bar and in both


spaces bare concrete beams are stacked to create tables and surfaces and also extend outside to create a seating area. The bar is utilitarian in appearance, a combination of black steel and concrete, using materials that get better with age. Decorative lighting fixtures hang from the ceiling and large holes were punched into the concrete slab above the seating in front of the bar to provide glimpses into the courtyard above and allow natural light to penetrate into the space. The language of weightless steel, utilized around the


staircase, is picked up in steel doors designed to be part opening, part display. The stacked concrete props up the sleek steel elements that weave into and halt the flow of suspended timber exploding out from the stairs and the commercial lobby. The main entrance to Nishi Residential, opposite the top of


the stair, was also part of March Studio's brief. The practice said in a statement: “Outside [the entrance] is a canopy that shrugs off its weight with flowing timber recalling the Nishi Commercial lobby. The entrance airlock is lined on two walls and ceiling with what could be steel punch cards for an ancient mainframe. Filling the gaps punched in these steel sandwich panels are amber marbles, thick glass which filters the light and warms the space.” The INSIDE World Festival of Interiors judges felt that


March Studio’s innovative design for Hotel Hotel had created a “Bilbao effect” (recalling the impact of architect Frank Gehry’s design for the Guggenheim Museum Bilbao, in Spain) that has helped to rejuvenate the area. They described it as a “masterful integration of different spaces into a seamless and delightful interior.”





Landscaping: Oculus Developer/client:Molonglo Group Builder: CBD Contracting Base building architect: Fender Katsalidis Architects and Suppose Design Office Engineer:Co-Struct Structural & Civil Engineers Project management: Arup Lighting: Point Of View Art and bespoke furniture: Broached Commissions Base building services: Arup Base building engineer:AWT Base building certifier:ACT Metropoltan FF&E: Don Cameron and Molonglo Group Graphic design and signage: Clear Design and Studio Round Kitchen consultant:RBD Design


© John Gollings


BUILDING PROJECTS


www.architectsdatafile.co.uk


43


Page 1  |  Page 2  |  Page 3  |  Page 4  |  Page 5  |  Page 6  |  Page 7  |  Page 8  |  Page 9  |  Page 10  |  Page 11  |  Page 12  |  Page 13  |  Page 14  |  Page 15  |  Page 16  |  Page 17  |  Page 18  |  Page 19  |  Page 20  |  Page 21  |  Page 22  |  Page 23  |  Page 24  |  Page 25  |  Page 26  |  Page 27  |  Page 28  |  Page 29  |  Page 30  |  Page 31  |  Page 32  |  Page 33  |  Page 34  |  Page 35  |  Page 36  |  Page 37  |  Page 38  |  Page 39  |  Page 40  |  Page 41  |  Page 42  |  Page 43  |  Page 44  |  Page 45  |  Page 46  |  Page 47  |  Page 48  |  Page 49  |  Page 50  |  Page 51  |  Page 52  |  Page 53  |  Page 54  |  Page 55  |  Page 56  |  Page 57  |  Page 58  |  Page 59  |  Page 60  |  Page 61  |  Page 62  |  Page 63  |  Page 64  |  Page 65  |  Page 66  |  Page 67  |  Page 68  |  Page 69  |  Page 70  |  Page 71  |  Page 72  |  Page 73  |  Page 74  |  Page 75  |  Page 76  |  Page 77  |  Page 78  |  Page 79  |  Page 80  |  Page 81  |  Page 82  |  Page 83  |  Page 84