search.noResults

search.searching

saml.title
dataCollection.invalidEmail
note.createNoteMessage

search.noResults

search.searching

orderForm.title

orderForm.productCode
orderForm.description
orderForm.quantity
orderForm.itemPrice
orderForm.price
orderForm.totalPrice
orderForm.deliveryDetails.billingAddress
orderForm.deliveryDetails.deliveryAddress
orderForm.noItems
CASE STUDY


A NEW LEASE OF LIFE


When David and Martin Ratcliff set about adding a top-floor extension to their handsome Victorian terraced house in South West London, they had no idea their project would end up taking such a different path


TEXT JENNIFER GRIMBLE IMAGES RICHARD CHIVERS


fter successfully renovating a property in the heart of Soho, David and Martin Ratcliff purchased a three-storey Victorian terraced house on an exclusive road in south west London. They knew before they secured the deal that they had the ambition and eye for detail required to bring the once grand home back to its former glory.


A


The couple decided to complete the internal makeover before moving in, and turned to Ruta Benetyte of Vita Architecture to produce a design. Their initial aim was relatively simple; to spruce up the interior and add a rooftop hub and terrace to the top floor. “This simple


38 www.sbhonline.co.uk


extension would provide an extra bedroom, while the terrace would allow us to make the most of our north-west orientation,” David explains.


Their brief to Ruta was for a clean and simple design that maintained the original aesthetic of the house, while enhancing its refined features. From ornate corning to wrought-iron radiators and hardwood floors, there was already plenty to admire about this period property. “We wanted the remodel to have longevity,” Martin says. “The space needed to continue to look fantastic for years to come.” For this to work, they needed to focus on specifying high quality


LOW POINT


“The custom-made box skylight in the kitchen caused a fair amount of anxiety, especially because of its size. Yet thanks to good communication and proper planning, we were able to make the installation a success.”


may/june 2021


Page 1  |  Page 2  |  Page 3  |  Page 4  |  Page 5  |  Page 6  |  Page 7  |  Page 8  |  Page 9  |  Page 10  |  Page 11  |  Page 12  |  Page 13  |  Page 14  |  Page 15  |  Page 16  |  Page 17  |  Page 18  |  Page 19  |  Page 20  |  Page 21  |  Page 22  |  Page 23  |  Page 24  |  Page 25  |  Page 26  |  Page 27  |  Page 28  |  Page 29  |  Page 30  |  Page 31  |  Page 32  |  Page 33  |  Page 34  |  Page 35  |  Page 36  |  Page 37  |  Page 38  |  Page 39  |  Page 40  |  Page 41  |  Page 42  |  Page 43  |  Page 44  |  Page 45  |  Page 46  |  Page 47  |  Page 48  |  Page 49  |  Page 50  |  Page 51  |  Page 52  |  Page 53  |  Page 54  |  Page 55  |  Page 56  |  Page 57  |  Page 58  |  Page 59  |  Page 60  |  Page 61  |  Page 62  |  Page 63  |  Page 64  |  Page 65  |  Page 66  |  Page 67  |  Page 68  |  Page 69  |  Page 70  |  Page 71  |  Page 72  |  Page 73  |  Page 74  |  Page 75  |  Page 76  |  Page 77  |  Page 78  |  Page 79  |  Page 80  |  Page 81  |  Page 82  |  Page 83  |  Page 84