search.noResults

search.searching

dataCollection.invalidEmail
note.createNoteMessage

search.noResults

search.searching

orderForm.title

orderForm.productCode
orderForm.description
orderForm.quantity
orderForm.itemPrice
orderForm.price
orderForm.totalPrice
orderForm.deliveryDetails.billingAddress
orderForm.deliveryDetails.deliveryAddress
orderForm.noItems
10 NEWS


The facility will be fully equipped with an impressive range of specialised teaching equipment including virtual reality goggles, robots, and computerised mannequins


quality of learning, educational outcomes, and experience for students and visitors. Natural material in warm, neutral tones set up an intuitively comfortable and inviting learning environment.


© Woods Bagot AUSTRALIA


‘Progressive skills hub’ for Melbourne’s West


A state of the art simulated learning facility designed by Woods Bagot will offer TAFE courses targeting skills shortages in health, community services and trades in Melbourne’s burgeoning west. Victoria University’s new Sunshine Skills Hub is planned to serve the area’s developing communities and support workers transitioning from a declining manufacturing-based economy into new jobs. By offering future-oriented vocational training, the new facility also takes vital steps to address the areas youth unemployment rate. The building’s design centres on the practical side of learning that will complement the university’s trade training centre (Construction Futures) with courses designed to develop work-ready graduates in construction technologies, advanced manufacturing and health technologies, and health and community services. Purposefully designed to give students learning opportunities in simulation environments, the facility will be fully equipped with an impressive range of specialised teaching equipment including virtual reality goggles, robots, and computerised mannequins to replicate real-life scenarios. Nursing and community


WWW.ARCHITECTSDATAFILE.CO.UK


health labs, learning studios, and simulation hospital wards are provided for students studying paramedics, early childhood care, and counselling.


The university launched a digital technology qualification last year in response to re-skilling the workforce for the changing job market. Specifically supporting this new qualification but accessible across all courses, a series of three innovation spaces will introduce students to agile and contemporary ways of working. Visually connected, the ideation space, software centre and prototyping room allow students to move freely between them as needed.


Kitted out with emerging technology such as large touch screen computers with the latest coding and 3D modelling software, the spaces will support collaboration in scenarios that develop lateral thinking and problem-solving skills to equip students for the future. The overall design fills the hub with sunlight and employs a spatial planning system that provides spaces and facilities for students to take a ‘hands on’ approach to their studies. The progressive architectural and interior design of the facility improves and modernises the


The three-storey Hub will also provide a campus cafe with a kitchenette for students, campus student services, staff accommodation for 20 employees, learning commons to house the book collection, IT and research support services, fixed computers and myriad informal learning spaces. Woods Bagot principal Sarah Ball said the project team drew on the firm’s expertise in education, workplace and hospitality design in its design of the Sunshine Skills Hub. She commented: “Teaching methodologies are shifting to problem-based learning and traditional space typologies are being challenged in the design response. The Skills Hub is a series of cross-sector spaces designed to help bridge the gap between education and industry.”


Intending to actively contribute to the


surrounding neighbourhood, the design team has adopted a community conscious approach. As a result, the new facility will create new and dynamic spaces around the building and improve the surrounding public greenery. Aiming to retain as many significant trees surrounding the site as possible, the design fulfils 5-Star Green Star environmental standards.


The sawtooth concept for the building


facade will help maintain internal thermal comfort and reduce the need for air conditioning. It also provides an industrial aesthetic and historical reference to the harvester work factories once characterising the suburb. Funded by Victoria University, the


Victorian Government, and the Ian Potter Foundation, the $35m learning facility is expected to reinvigorate TAFE delivery. The building is under construction and expected to bring a new face to Ballarat Road by December 2019.


ADF APRIL 2019


Page 1  |  Page 2  |  Page 3  |  Page 4  |  Page 5  |  Page 6  |  Page 7  |  Page 8  |  Page 9  |  Page 10  |  Page 11  |  Page 12  |  Page 13  |  Page 14  |  Page 15  |  Page 16  |  Page 17  |  Page 18  |  Page 19  |  Page 20  |  Page 21  |  Page 22  |  Page 23  |  Page 24  |  Page 25  |  Page 26  |  Page 27  |  Page 28  |  Page 29  |  Page 30  |  Page 31  |  Page 32  |  Page 33  |  Page 34  |  Page 35  |  Page 36  |  Page 37  |  Page 38  |  Page 39  |  Page 40  |  Page 41  |  Page 42  |  Page 43  |  Page 44  |  Page 45  |  Page 46  |  Page 47  |  Page 48  |  Page 49  |  Page 50  |  Page 51  |  Page 52  |  Page 53  |  Page 54  |  Page 55  |  Page 56  |  Page 57  |  Page 58  |  Page 59  |  Page 60  |  Page 61  |  Page 62  |  Page 63  |  Page 64  |  Page 65  |  Page 66  |  Page 67  |  Page 68  |  Page 69  |  Page 70  |  Page 71  |  Page 72  |  Page 73  |  Page 74  |  Page 75  |  Page 76  |  Page 77  |  Page 78  |  Page 79  |  Page 80  |  Page 81  |  Page 82  |  Page 83  |  Page 84  |  Page 85  |  Page 86  |  Page 87  |  Page 88  |  Page 89  |  Page 90  |  Page 91  |  Page 92