search.noResults

search.searching

dataCollection.invalidEmail
note.createNoteMessage

search.noResults

search.searching

orderForm.title

orderForm.productCode
orderForm.description
orderForm.quantity
orderForm.itemPrice
orderForm.price
orderForm.totalPrice
orderForm.deliveryDetails.billingAddress
orderForm.deliveryDetails.deliveryAddress
orderForm.noItems
The Youngs had a firm idea of the layout they wanted


CONTACTS/ SUPPLIERS


BAUFRITZ www.baufritz.com/uk


ROOF TILES


CREATON www.creaton.com


INTERNAL DOORS HERBA room doors www.zimmertueren.de


ENTRANCE DOOR


Boneberger Schreinerei www.treppe-haustuer.de


STAIRS Boneberger Schreinerei www.treppe-haustuer.de


FLOORING


Bauwerk www.bauwerk-parkett.com


INTERNAL PAINT Baufritz www.baufritz.com/uk


september/october 2018


airtightness test, which “means we’re just shy of Passivhaus,” explains Mrs Young.


DESIGN & LAYOUT


Anyone building their own home wants to ensure they can hone the layout and design to meet all their needs. Although the Youngs were working with a kit housebuilder, they still tried to have as much input on the design and layout of the house as possible. “I wanted to ensure that when you open the front door you could see straight through to the garden, to have that crucial link,” says Mrs Young. Space and light were key drivers for the overall design. The white-rendered front of the house features contrasting zinc-clad bay windows on the ground and first floors, the zinc connecting the two. Due to the site’s sloping nature, from the front the house appears to be


two storeys, but at the back – which features vast amounts of glass – the house presents a far more substantial facade. The garden sits slightly lower than the ground


floor, with steps leading down to it from this level. The top of the basement/lower ground floor is therefore also just visible from the garden and features its own sunken terrace area. Beneath the hipped roof, the attic level is home to the master suite (complete with bedroom, ensuite and dressing room), which has its own private terrace.


Being keen fans of The Beatles, the couple couldn’t resist introducing a theme. The house is named ‘Imagine’ (which could also perhaps refer to how the build has realised their vision, with a little perseverance). When standing at the large wooden front door, visitors are greeted by a replica of the John Lennon Strawberry Fields


www.sbhonline.co.uk 27


Page 1  |  Page 2  |  Page 3  |  Page 4  |  Page 5  |  Page 6  |  Page 7  |  Page 8  |  Page 9  |  Page 10  |  Page 11  |  Page 12  |  Page 13  |  Page 14  |  Page 15  |  Page 16  |  Page 17  |  Page 18  |  Page 19  |  Page 20  |  Page 21  |  Page 22  |  Page 23  |  Page 24  |  Page 25  |  Page 26  |  Page 27  |  Page 28  |  Page 29  |  Page 30  |  Page 31  |  Page 32  |  Page 33  |  Page 34  |  Page 35  |  Page 36  |  Page 37  |  Page 38  |  Page 39  |  Page 40  |  Page 41  |  Page 42  |  Page 43  |  Page 44  |  Page 45  |  Page 46  |  Page 47  |  Page 48  |  Page 49  |  Page 50  |  Page 51  |  Page 52  |  Page 53  |  Page 54  |  Page 55  |  Page 56  |  Page 57  |  Page 58  |  Page 59  |  Page 60