search.noResults

search.searching

saml.title
dataCollection.invalidEmail
note.createNoteMessage

search.noResults

search.searching

orderForm.title

orderForm.productCode
orderForm.description
orderForm.quantity
orderForm.itemPrice
orderForm.price
orderForm.totalPrice
orderForm.deliveryDetails.billingAddress
orderForm.deliveryDetails.deliveryAddress
orderForm.noItems
her flat (in Lake Como) came under offer. So armed with funds, she began to search again for her dream Cornwall home – and discovered the Roundhouse had come back on the market that same day. For Salma and her eight-year-old son Faris, it was the opportunity of a new life away from London.


KEEPING THE BEST BITS The end result is a seamless blend of old and new. The beauty of the 250-year-old structure has been maintained while removing many of the cheap and nasty ‘improvements’ that ripped out some of those original features to create a thoroughly modern interior. Parquet flooring sits above underfloor heating, freestanding tubs sit beneath skylights, and a mezzanine floor floats above the children’s den. She has many favourite areas in the finished home. “I am very fond of the mezzanine – not only because it is high and lets in a lot of light, and recreates the height of what would have been the old cottage, but also because it is cosy and I can relax on the gorgeous Cream of Cornwall floor cushions and play board games with my son.”


The converted hayloft, accessed by a stunning bespoke spiral staircase, is a highlight of the home. A high window seat has been installed to create a cosy den off the main sitting room. “The idea for a mezzanine came to me when I saw a very old photograph of the building, roughly from the late 1800s, and I could see a


80 www.sbhonline.co.uk


Acting as project manager meant endless trips from London to Cornwall to meet architects and suppliers


child’s head poking out of the upper cottage window,” she remembers. “I realised it must have had an upper floor. I got my builder to dig down so that we could have what I believed to be the original height. Salma adds a touching detail that her roofer “had even played in the hayloft as a child.”


She says she loves the Roundhouse itself “because it is architecturally breathtaking, and it always excites me to see people being so taken aback when they walk in there!” The living room takes up the whole of the original Roundhouse building and features exposed roof beams that radiate out from a central post in the middle of the room, made even more of a feature by circular, sheepskin-wrapped seating. The old beams found on ceilings throughout the house show centuries of use.


jul/aug 2021


HIGH POINT


“Seeing the roof come off the old outbuildings and looking at the cob wall (including horse hair) and the original ‘A’ frames – over 250 years old and absolutely stunning!”


Page 1  |  Page 2  |  Page 3  |  Page 4  |  Page 5  |  Page 6  |  Page 7  |  Page 8  |  Page 9  |  Page 10  |  Page 11  |  Page 12  |  Page 13  |  Page 14  |  Page 15  |  Page 16  |  Page 17  |  Page 18  |  Page 19  |  Page 20  |  Page 21  |  Page 22  |  Page 23  |  Page 24  |  Page 25  |  Page 26  |  Page 27  |  Page 28  |  Page 29  |  Page 30  |  Page 31  |  Page 32  |  Page 33  |  Page 34  |  Page 35  |  Page 36  |  Page 37  |  Page 38  |  Page 39  |  Page 40  |  Page 41  |  Page 42  |  Page 43  |  Page 44  |  Page 45  |  Page 46  |  Page 47  |  Page 48  |  Page 49  |  Page 50  |  Page 51  |  Page 52  |  Page 53  |  Page 54  |  Page 55  |  Page 56  |  Page 57  |  Page 58  |  Page 59  |  Page 60  |  Page 61  |  Page 62  |  Page 63  |  Page 64  |  Page 65  |  Page 66  |  Page 67  |  Page 68  |  Page 69  |  Page 70  |  Page 71  |  Page 72  |  Page 73  |  Page 74  |  Page 75  |  Page 76  |  Page 77  |  Page 78  |  Page 79  |  Page 80  |  Page 81  |  Page 82  |  Page 83  |  Page 84