search.noResults

search.searching

saml.title
dataCollection.invalidEmail
note.createNoteMessage

search.noResults

search.searching

orderForm.title

orderForm.productCode
orderForm.description
orderForm.quantity
orderForm.itemPrice
orderForm.price
orderForm.totalPrice
orderForm.deliveryDetails.billingAddress
orderForm.deliveryDetails.deliveryAddress
orderForm.noItems
garden through the windows. A seating area sits closest to the garden, with a large workbench used for food preparation behind it, and a playroom for their children behind that. “They’re spoilt for choice – they have their own rooms, the playroom and the TV rooms,” says Tina. “As it turns out, they prefer being in the main living space with us, doing homework or playing board games.” Another set of stairs leads back up to the street level, via the study. Tina and James had already installed solar PV panels prior to phase 1 to help the family live more sustainably. The redesigned home integrates further energy efficiency measures; they reinsulated the walls and installed a new boiler and a highly efficient underfloor heating which runs through the entire lower ground floor. The heating is weather-compensated to provide a stable temperature across each day and through all seasons, meaning the boiler “doesn’t have to work too hard,” says Tina. They also have food waste and worm composting bins in the kitchen. “We try to reduce our footprint as much as possible.” Overall James and Tina say they’re “very happy” with the result, although she says “there are always small things that are so easy to overlook.” One such example Tina highlights is that she thinks they could have installed more


42 www.sbhonline.co.uk


The new layout at the back of the house is more “ordered” than that of the Victorian original


plug sockets, and repositioned the ones they do have. James mentions the concrete floor and Dekton worktops as particular favourite features. “There are little things that really make a difference,” he says. “The way the angles of the room come together overhead is surprisingly attractive.” With the project complete, the couple


are satisfied they’re finally enjoying the full potential they knew the house had. On that basis, they intend to remain living in it for a while and another project isn’t something James currently foresees. “It’s not imminently on the cards for us,” he says. “We plan to stay here for some time.” 


jul/aug 2021


JAMES & TINA’S ADVICE


“Make time to discuss options with your architect or designer. Be aware that things will usually take longer than you think.”


Page 1  |  Page 2  |  Page 3  |  Page 4  |  Page 5  |  Page 6  |  Page 7  |  Page 8  |  Page 9  |  Page 10  |  Page 11  |  Page 12  |  Page 13  |  Page 14  |  Page 15  |  Page 16  |  Page 17  |  Page 18  |  Page 19  |  Page 20  |  Page 21  |  Page 22  |  Page 23  |  Page 24  |  Page 25  |  Page 26  |  Page 27  |  Page 28  |  Page 29  |  Page 30  |  Page 31  |  Page 32  |  Page 33  |  Page 34  |  Page 35  |  Page 36  |  Page 37  |  Page 38  |  Page 39  |  Page 40  |  Page 41  |  Page 42  |  Page 43  |  Page 44  |  Page 45  |  Page 46  |  Page 47  |  Page 48  |  Page 49  |  Page 50  |  Page 51  |  Page 52  |  Page 53  |  Page 54  |  Page 55  |  Page 56  |  Page 57  |  Page 58  |  Page 59  |  Page 60  |  Page 61  |  Page 62  |  Page 63  |  Page 64  |  Page 65  |  Page 66  |  Page 67  |  Page 68  |  Page 69  |  Page 70  |  Page 71  |  Page 72  |  Page 73  |  Page 74  |  Page 75  |  Page 76  |  Page 77  |  Page 78  |  Page 79  |  Page 80  |  Page 81  |  Page 82  |  Page 83  |  Page 84