search.noResults

search.searching

dataCollection.invalidEmail
note.createNoteMessage

search.noResults

search.searching

orderForm.title

orderForm.productCode
orderForm.description
orderForm.quantity
orderForm.itemPrice
orderForm.price
orderForm.totalPrice
orderForm.deliveryDetails.billingAddress
orderForm.deliveryDetails.deliveryAddress
orderForm.noItems
Structural Elements; Interiors Wonderful Washrooms at Walthamstow Wetlands


Walthamstow Wetlands is the capital’s newest and largest urban wetland nature reserve and increases public access to nature in an area of London deficient in open space. As part of the scheme Architects Witherford Watson Mann designed a visitor centre within a decommissioned Victorian pumping station. When it came to the washrooms they wanted to continue with the use of raw steel featured elsewhere in the building and an online search brought them to a Relcross project featuring Hadrian steel toilet cubicles at the Oaks Restaurant, Nottingham. While available to match almost any RAL colour, Hadrian Steel cubicles can be supplied in a plain galvanneal finish for a natural, industrial look. At Walthamstow they have been combined with Staffordshire quarry tiles to the walls and floors for an overall effect that evokes the functional industrial design of the original engine house but with immense practicality for public washrooms at a popular new facility. Privacy is ensured by the use of continuous stop and hinge sight line fillers together with a minimal 150mm gap from the floor to the underside of the door and panels.


01380 729600 www.hadrian-cubicles.co.uk


Living with quiet


One of the most unusual locations for Troldtekt acoustic ceiling tiles has to be found inside a fascinating new house in Sai Kung, Hong Kong. This remarkable and exciting project by Millimeter Interior Design has transformed an impractical and cramped split level into a four-storey home incorporating a large living room, family room, four bedrooms, den, open roof top sitting area and a unique approach to garaging! The design is minimalist to the extreme with a simple but beautiful and ambient simplicity. The full ground floor stretches from the entrance out to the backyard deck. A cleverly designed sunken kitchen creates a clutter-free experience while perfectly fitting out all the essentials. The dining table is hidden at the floor level and can be elevated when required to further enhance space usage. With so many hard surfaces, reverberated sound is controlled by the use of Troldtekt acoustic ceiling panels throughout the main living space and interior garage. The benefits of 100 per cent Troldtekt natural wood wool panels include high sound absorption, high durability, natural breathability, low cost life cycle performance and sustainability.


www.troldtekt.co.uk


1 www.buildingconstructiondesign.co.uk 2


Page 1  |  Page 2  |  Page 3  |  Page 4  |  Page 5  |  Page 6  |  Page 7  |  Page 8  |  Page 9  |  Page 10  |  Page 11  |  Page 12  |  Page 13  |  Page 14  |  Page 15  |  Page 16  |  Page 17  |  Page 18  |  Page 19  |  Page 20  |  Page 21  |  Page 22