TECHCHANNELPARTNER 09.2017
ειδήσεις TOSHIBA Ποιος θα αγοράσει την Toshiba Memory;
Σε μια προσπάθεια να αποφύγει τη χρεωκοπία, η Toshiba έχει βάλει πωλητήριο στο τμήμα κατασκευής μνημών NAND Flash. Σημειώνουμε ότι η Toshiba είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής μνημών στον κόσμο, πίσω από τη Samsung. Όλα ξεκίνησαν ένα χρόνο πριν από τη χρεωκοπία της θυγατρικής της Westinghouse Electric στις ΗΠΑ η οποία ασχολείται με την κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων. Μετά το συγκεκριμένο συμβάν η Toshiba είδε τη μετοχή της να πέφτει κατά 45% καταγράφοντας ζημιές ύψους $6,33 δις.
Η Apple στο παιχνίδι
Η Foxconn Technology Group ασκεί πιέσεις προκειμένου να κλείσει το deal υπέρ της. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι πίσω από τη συγκεκριμένη κίνηση βρίσκεται η Apple, ενώ στο συνασπισμό βρίσκονται επίσης η SoftBank Group και η Sharp. Το
νέα & τάσεις Mε μια ματιά
ποσό της συγκεκριμένης προσφοράς δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι υπερβαίνει τις δύο προηγούμενες που έχει δεχθεί η Toshiba. Εκπρόσωπος της Foxconn ανέφερε ότι η πρόταση που έχει κατατεθεί περιλαμβάνει ένα συνδυασμένο μετοχικό σχήμα, σύμφωνα με το οποίο Foxconn θα κατέχει ποσοστό 25%, η Apple 20%, η Kingston Technology 20%, η Sharp 15%, η SoftBank 10%, ενώ η Toshiba θα μπορέσει να κρατήσει το 10%.
Το deal δεν έχει κλείσει, αλλά όλα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου. Από τη μία, η Toshiba κινδυνεύει με απόσυρση της μετοχής της στο χρηματιστήριο του Τόκυο, ενώ ο μεγάλος ανταγωνιστής της και μεγαλύτερος κατασκευαστής μνημών, Samsung προβαίνει ήδη σε τεράστιες επενδύσεις ανακοινώνοντας ένα νέο εργοστάσιο στην Κίνα. Info: Toshiba Memory Corporation,
www.toshiba-memory.co.jp/en/
ENTERSOFT
Διψήφια αύξηση εσόδων το πρώτο
6μήνο Το πρώτο εξάμηνο του έτους βρήκε την Entersoft σε ιδιαίτερα θετική τροχιά. Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία είδε διψήφια αύξηση εσόδων με τα καθαρά έσοδα να αγγίζουν τα € 6,16 εκ. έναντι 5,39 εκ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 14,2%.
Η αναπτυξιακή πορεία του ομίλου, το πρώτο εξάμηνο του έτους οφείλεται κυρίως στη αύξηση των νέων πελατών σε συστήματα ERP, CRM και WMS στην Ελλάδα, αλλά και στην αύξηση των εσόδων των θυγατρικών του εξωτερικού. Info: Entersoft, 210-9525001
SPACE HELLAS ΤΑ ΝΕΑ ΜΟΤΟ, ΠΡΩΤΑ ΣΤΑ PUBLIC Η Motorola επιστρέφει µε νέα smartphones
Το θρυλικό brand της Motorola επιστρέφει δυναμικά στην αγορά με μια νέα σειρά συσκευών οι οποία καλύπτει όλα τα segments της αγοράς. Στην IFA είδαμε τη νέα ναυαρχίδα της Motorola, το Moto X4, ενώ ολόκληρη η οικογένεια περιλαμβάνει τα μοντέλα Moto C, E, G, X και Z. Μέχρι στις 15 Σεπτεμβρίου τα Public διέθεταν αποκλειστικά τις συσκευές Moto C, Moto C Plus, Moto E4 και Moto E4 Plus. Πρόκειται για συσκευές που τοποθετούνται στο χαμηλό και μέσο κομμάτι της αγοράς από άποψη τιμής ξεκινώντας από μόλις 79,9 € και φτάνουν τα 199,9 €.
Moto C
Το Moto C, διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή MediaTek MT6580m 1,30 GHz, οθόνη 5 ιντσών ανάλυσης 854x480 pixels. Η κεντρική του κάμερα έχει ανάλυση 5 Megapixels και η selfie κάμερα 2 Megapixels, ενώ η μπαταρία του είναι αφαιρούμενη και έχει χωρητικότητα 2350 mAh. Ενσωματώνει το Android 7.0 Nougat και διατίθεται σε δύο εκδόσεις, 1GB RAM/8GB ROM και 1GB RAM/16GB ROM. Και τα δύο μοντέλα είναι dual SIM, το δεύτερο 4G, ενώ δέχονται κάρτα μνήμης έως 32GB.
Moto C Plus
Η ένδειξη Plus στο “μεγάλο” Moto C δεν έχει να κάνει με το μέγεθος οθόνης - αφού αυτή παραμένεις στις 5 ίντσες - αλλά στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης και της ανάλυσης, η οποία τώρα είναι 1280x720 pixels. Το κινητό είναι 4G, διαθέτει ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο 16GB και έχει RAM 1GB. Δέχεται και αυτό κάρτα μνήμης έως 32GB, ενώ η κεντρική του κάμερα έχει ανάλυση 8MP.
Έρχεται με το Android 7.0 Nougat, ενώ ο επεξεργαστής του είναι ο τετραπύρηνος MediaTek MT6737 1,30 GHz. Τέλος, η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 4000 mAh.
Moto E4
Το Moto Ε4 διαθέτει οθονη 5 ιντσών ανάλυσης 1280x720 pixels, 8 Megapixels κεντρική κάμερα και 5 Megapixels selfie κάμερα. Η RAM ανεβαίνει στα 2GB, ο ενσωματωμένος αποθηκευτικός χώρος είναι στα 16GB, ενώ επεκτείνεται έως τα 128GB με χρήση κάρτας μνήμης. Ο επεξεργαστής της συσκευής είναι ίδιος με το προηγούμενο μοντέλο, είναι και αυτό dual SIM 4G, η μπαταρία του έχει “μικρύνει” στα 2800 mAh, ενώ διαθέτει και σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων. Έρχεται με Android 7.1 Nougat.
Moto E4 Plus
Εδώ το plus όντως υποδηλώνει μεγαλύτερη οθόνη σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Συγκεκριμένα το Moto E4 Plus έχει οθόνη 5,5 ιντσών ανάλυσης 720p (1280x720 pixels), ενώ αξίζει να σταθούμε στην πραγματικά τεράστια μπαταρία 5000 mAh. Η κεντρική κάμερα της συσκευής έχει ανάλυση 13 Mexapixels, η selfie cam 5 Megapixels, η RAM ανεβαίνει κι άλλο στα 3GB, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος παραμένει στα 16GB. Το Moto E4 Plus είναι 4G, δέχεται κάρτα μνήμης έως 128GB, διαθέτει σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων και το λειτουργικό του σύστημα είναι το Android 7.1 Nougat. Info: Public, 210-8181583
Τier 1 συνεργάτης της Microsoft
Η Microsoft επεκτείνει τη συνεργασία με τη Space Hellas η οποία πλέον αναλαμβάνει το ρόλο του Microsoft Direct Cloud Service Provider, Τier 1 Partner. O σκοπός του προγράμματος CSP είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων με τους πελάτες και η διεύρυνση των πωλήσεων υπηρεσιών cloud, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft 365, Azure, Microsoft Dynamics και άλλων. Info: Space Hellas, 210-6504100
COSMOTE
Ολοκληρωμένο fleet management
H Cosmote εμπλουτίζει τις υπηρεσίες Fleet Management για επιχειρήσεις προσφέροντας πλήρη έλεγχο κατανάλωσης καυσίμων στον εταιρικό στόλο. Πρόκειται για την υπηρεσία e-Fuel Management, την οποία παρέχεται σε συνεργασία με την Emphasis Τηλεματική. Αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης των εταιρικών οχημάτων, εστιάζοντας στον έλεγχο της κατανάλωσης καυσίμων, συμβάλλοντας στη μείωση των λειτουργικών δαπανών της επιχείρησης, αλλά και στην αύξηση του επιπέδου εξυπηρέτησης των πελατών της, καθώς επιτρέπει την παρακολούθηση των δρομολογίων και των στάσεων σε χάρτες Google. Info: Cosmote Business IT Solutions,
http://bit.ly/2xqtG2z
9
Page 1 |
Page 2 |
Page 3 |
Page 4 |
Page 5 |
Page 6 |
Page 7 |
Page 8 |
Page 9 |
Page 10 |
Page 11 |
Page 12 |
Page 13 |
Page 14 |
Page 15 |
Page 16 |
Page 17 |
Page 18 |
Page 19 |
Page 20 |
Page 21 |
Page 22 |
Page 23 |
Page 24 |
Page 25 |
Page 26 |
Page 27 |
Page 28 |
Page 29 |
Page 30 |
Page 31 |
Page 32