This page contains a Flash digital edition of a book.
WEEK 20-21 18 MEI 2016


‘LEKKER, MAKKELIJK EN MINDER CALORIEËN’


De gezonde kombuis Gestoomde aubergine


KAARTVERKOOP IEMANDSLAND THEATERTOER IN SCHEEPSRUIM NU VAN START


De Kronieken van Kapitein Kolk


Kapitein Kolk, globetrottende gezagvoerder, robuuste roerganger, geboren voor het avontuur in (of rond) 1824. Het Orakel van Beurthinge keert deze zomer terug naar zijn Drentse wortels, waar deze stoere zeebonk met zijn trouwe schuit de Methusalem de woelige baren trotseert om zijn schippersla- tijn rond te bazuinen.


Vergezeld door zijn kwartet zonen (Bert Had- ders en de Nozems), labbekakkende landrot- ten die louter wat pingelen op hun gitaren en zelfs daarvoor geen knip voor de neus waard zijn. Nee, dan Kapitein Kolk (Erik Harteveld), mysterieus medisch mirakel. Is hij werkelijk de mannelijke muze van de groten der aarde of slechts een oeverloze ouwehoer?


Locaties Kapitein Kolk ontvangt zijn toehoorders deze zomer in het ruim van de Methusalem. Op


initiatief van Iemandsland en de Provincie Drenthe vinden er ruim twintig voorstellin- gen plaats. Na de try-outs en première begin juli bij de koppelsluis in Emmen, vaart het schip richting Meppel, waarbij de voorstel- ling onderweg wordt gespeeld in onder meer Oranjedorp, Erica, Nieuw-Amsterdam, Coevorden, Oosterhesselen, Noordseschut en Echten. Na een show tijdens Donderdag Meppeldag, vertrekt de Methusalem richting Assen om onderweg aan te meren in onder meer Diever, Smilde en Bovensmilde. Na een viertal voorstellingen in de Drentse hoofdstad eindigt de maritieme tour op 3 augustus bij Vriezerbrug in Tynaarlo. Exacte informatie over speeldata en tijden is te vinden op de website www.kapiteinkolk.nl. Via deze site zijn ook de kaarten te bestellen. Deze kosten 15 euro. Het aantal plaatsen per voorstelling is beperkt tot ongeveer zestig en vol is vol.


Aanpassing beursplan Shipping-Technics-Logistics-Kalkar


KALKAR Met de aanpassing van het beursplan wordt voor STL Kalkar een betere doorloop van bezoekers voor exposanten gerealiseerd. Voor de plannen wordt binnenkort een nieuwe doorgang gemaakt in hal C. Leon Westerhof, namens Messe Kalkar organisator van de beurs Shipping- Technics-Logis- tics-Kalkar, gaat er vanuit hiermee te voldoen aan de wens van exposanten in de beurshallen A, B en C.


Messe Kalkar realiseert, op verzoek van Leon Westerhof, een nieuwe doorgang naar hal C. Doordat hal D (de grote beurshal) met een rechte doorgang verbonden wordt aan hal C ziet men deze hal direct vanuit de eerste


beurshal waar de bezoekers binnenkomen. “Samen met een vaste looproute in de hallen A, B, C én de uitgang van de beurs in hal C gaan wij er vanuit tegemoet te komen aan de wens van veel exposanten uit de hallen A, B en C meer eenheid en meer bezoekers te realise- ren”, zo licht Leon Westerhof toe. De beursorganisatie is blij deze verandering, waar een kleine verbouwing aan voorafgaat, aan te kunnen bieden met ingang van de beurs STL dit jaar en daarmee in te kunnen spelen op de wens van veel exposanten. Met de verandering zal ook de toegang tot het restaurant alleen mogelijk zijn via hal C. De ingang van de beurs zal onveranderd in hal D blijven.


Haven Antwerpen lid van BDB


DUISBURG De haven van Antwerpen (Port of Antwerp) is sinds 27 april als lid van het Bundesverband der Deutschen Binnenschiff- fahrt e.V. (BDB) aangenomen. Daartoe heeſt het BDB-bestuur in haar vergadering in Duisburg unaniem besloten.


Na de toetreding verleden jaar van de haven van Rotterdam is nu de tweede grote zeehaven als ondersteunend lid van de BDB toegetreden. Met een im- en export van meer dan 200 miljoen ton goederen per jaar is Ant- werpen een van de drie leidende zeehavens en daarmee een aanzienlijke motor voor de economische groei in de EU. Door zijn ligging in de Rijn-Maas-Schelde-delta is de haven uitstekend met het Europese waterwegennet verbonden.


“De opneming van de haven van Antwerpen doet recht aan de uitzonderlijke betekenis van de ARA havens voor de Duitse binnen- vaart. Het binnenschip verwerkt nu reeds grote hoeveelheden goederen in de aan- en afvoer van Antwerpen. Het BDB-lidmaatschap onderstreept deze belangrijke verbinding en de succesvolle samenwerking met onze branche – juist ook voor de achtergrond van verder potentieel, dat in de toekomst voor de binnenvaart als vervoersmodaliteit in het wederzijdse verkeer met Antwerpen kan ont- staan”, zegt BDB-voorzitter Marin Staats.


“Het BDB-lidmaatschap geeſt de haven van Antwerpen de mogelijkheid, standpunten uit te wisselen met een partner met een belang-


rijke positie in verkeers- en nijverheidspoli- tieke kwesties in Duitsland. Bovendien staat het borg voor een nauwe samenwerking met andere deelnemers van het waterwegensys- teem bij een groot aantal thema’s zoals infrastructuur, reguleringen, operationele vragen en milieuaspecten. Om die reden is het lidmaatschap voor beiden van grote waar- de”, beklemtoont Marjan Beelen, Consulent Intermodaliteit & achterland van de haven van Antwerpen.


Een blik op de relevante kengetallen toont de belangrijke rol van de binnenvaart voor de Antwerpse zeehaven. Zo komen momenteel wekelijks 915 binnenschepen de haven in om projectladingen, containers en droge en vloei- bare massagoederen naar Nederland, Duits- land, Zwitserland, Oostenrijk of Noord-Frank- rijk, of van daar naar Antwerpen te vervoeren. Bedroeg de modal split van het vervoer over water in 2014 reeds 36 procent, tot 2030 moet dit cijfer naar 42 procent worden verhoogd, waaruit gunstige groeiprognoses voor de goederenbinnenvaart zijn af te leiden.


In totaal streeſt het havenbedrijf tot 2030 naar een aandeel van de alternatieve modaliteiten binnenschip en spoor van 57 procent - bij gelijktijdige aanhoudende reductie van het vrachtautoverkeer. Daarmee doet Antwerpen een belangrijke bekentenis ten gunste van duurzaam goederentransport en garandeert dat een groot deel van de goederen snel, betrouwbaar en milieuvriendelijk de ongeveer 600 miljoen klanten in het achterland bereikt.


Ik was op zoek naar iets aparts en kwam een recept tegen van Jamie Oliver. Hij schreef er zo enthousiast over dat ik het wel moest proberen. Gestoomde aubergines! Ik heb ze als lauwwarme salade gegeten bij een Thais visgerecht, ook van Jamie.


Gestoomde aubergine met Thaise gestoomde witvisfilet ( 4 personen) Nodig: kookpan, stoommandje of metalen vergiet.


Dressing: - 2 theelepels suiker - 4 eetlepels Kikkoman sojasaus met minder zout


- 3 eetlepels zoete chili saus - 2 theelepels sesamolie - 1 limoen, de geraspte schil en het sap - 4 lente uitjes in plakjes - 2 rode chili pepers heel fijn gesneden (of gedroogde chili vlokken)


- 1 flinke handvol verse koreander, grof ge- sneden of diepvries


- 1 flinke handvol verse basilicum, grof ge- sneden


- 1 flinke handvol verse muntblaadjes, grof gesneden


- 1 flinke handvol selderijblad, grof gesneden - zout en vers gemalen zwarte peper


Breng in een pan wat water aan de kook. Snijd twee flinke paarse aubergines in de lengte door en leg ze met de schil naar beneden in een stoommandje/metalen vergiet. Leg hier een deksel op. Het kokende water mag het stoommandje niet raken. Stoom de auber- gines ongeveer 10 minuten; om te kijken of ze gaar zijn, knijp je er voorzichtig in. Als ze zijdezacht zijn, zijn ze klaar. Neem de aubergi- nes uit de stoompan en laat ze in een vergiet afkoelen.


Roer voor de dressing alle ingrediënten door elkaar. Snijd de gestoomde aubergines in blokjes van ongeveer 2½ centimeter en meng ze met de dressing.


Verwarm de oven voor de Thaise gestoomde witvisfilet voor op 200 graden. Meng in de keukenmachine voor de Thaise saus: 2 flinke handen koreander, zowel de steeltjes als de blaadjes (bewaar een beetje voor garnering); ongeveer 3-4 cm verse gember, geraspt; 3 knoflooktenen, 2 rode pepers (gehalveerd en ontdaan van de zaadjes, of gedroogde chili vlokken); 2 theelepels sesamolie; 6 eetlepels sojasaus (liefst Kikkoman); het sap en de geraspte schil van 2 limoenen; 400 ml light kokosmelk. Kook 400 gram zilvervliesrijst tot het net niet gaar is (2 minuten minder lang dan normaal). Goed uit laten lekken en in een platte ovenschaal doen. Giet de Thaise saus over de rijst, goed mengen en glad strijken. Leg 4 stukken à ongeveer 150 gram (ont- dooide en uitgelekte) witvisfilet (kabeljauw, zeebaars of iet dergelijks) op de rijst. Daarover strooi je 400 gram sugar snaps/peultjes/dop- erwtjes. Goed afdekken met aluminiumfolie en zet ongeveer 25 minuten in de voorver- warmde oven. Verwijder het folie en strooi er 2 dun gesneden lente uitjes overheen, 1 rode peper in ringetjes (zaadlijsten verwijderd) en de rest van de koreander. Serveer er eventueel een kwart stukje limoen p.p. bij. Eet smakelijk!


majella@doemaargezond.info Weforsea brengt vijfde schip in de vaart


URK Weforsea crowdfunding, heeſt weer een succesvolle maritieme crowdfundingcam- pagne afgerond met als resultaat dat de familie Sjerp Boskma uit Lemmer het motor schip Aquatique in de vaart gaat brengen.


De 100 procent funding van het project betekent dat Sjerp Boskma, samen met zijn vrouw en zoon, een nieuwe binnenvaarton- derneming Ussus (schip zal ook omgedoopt worden naar ‘Ussus’) kan beginnen met de


aankoop van Ms Aquatique. Het bedrag dat door middel van crowdfunding is gefinancierd betreſt 100.000 euro. Deze succesvolle campagne betekent dat We- forsea BV binnen een jaar tijd vijf binnenvaart- schepen in de vaart heeſt kunnen brengen door voor de ondernemers de financiering via crowdfunding te realiseren. Weforsea, bij monde van directeur Louwe Post, is trots op dit resultaat en hoopt dat voor de toekomst nog vele projecten succesvol zullen volgen.


Inschrijving Maritime Designer Award 2016 sluit 1 juni


Maritieme ontwerpers met een aanspreken- de en vernieuwende aanpak op maritiem gebied, kunnen zich nog tot 1 juni aanmel- den voor de Maritime Designer Award 2016. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het Maritime Awards Gala 2016, dat plaats- vindt op maandag 31 oktober.


De Nederlandse maritieme industrie heeſt veel baat bij vernieuwing van de wijze waarop ontwerpen tot stand komen. Scheepsbouw, offshore en maritieme industrie richten zich op marktsegmenten waarin de kwaliteit en vernieuwing van het ontwerp veelal door- slaggevend zijn voor het verwerven van opdrachten. De visie, creativiteit en doortas- tendheid van individuele ontwerpers is vaak doorslaggevend voor een doorbraak op het gebied van ontwerptechnologie. De Maritime Designer Award heeſt het doel om de kwali- teiten van individuele ontwerpers onder de aandacht te brengen bij een breed publiek en verdere ontwikkeling van de innovaties te stimuleren. De winnaar van de Maritime Designer Award brengt zijn kwaliteiten onder


de aandacht en ontvangt een geldprijs van 1.000 euro, ter beschikking gesteld door De Samenwerkende Maritieme Fondsen (SMF). Met ingang van dit jaar stelt SMF een bedrag van maximaal 24.000 euro ter beschikking aan de winnaar om verdere ontwikkeling van de betreffende ontwerpmethode of –oplos- sing financieel te stimuleren en mogelijk te maken. De jury kan besluiten om financiering beschikbaar te stellen aan de prijswinnaar om het plan uit te voeren.


Ontwerperscongres Maximaal vier ontwerpers of ontwerpteams worden geselecteerd en uitgenodigd om hun inzending te presenteren tijdens het Ontwer- perscongres op 23 juni 2016. Na afloop van het congres worden de twee genomineer- den bekend gemaakt. Tijdens het Maritime Awards Gala wordt de uiteindelijke winnaar van de Maritime Designer Award 2016 bekend gemaakt.


Ga voor meer informatie over het Maritime Awards Gala naar www.maritime-awards.nl.


25


Page 1  |  Page 2  |  Page 3  |  Page 4  |  Page 5  |  Page 6  |  Page 7  |  Page 8  |  Page 9  |  Page 10  |  Page 11  |  Page 12  |  Page 13  |  Page 14  |  Page 15  |  Page 16  |  Page 17  |  Page 18  |  Page 19  |  Page 20  |  Page 21  |  Page 22  |  Page 23  |  Page 24  |  Page 25  |  Page 26  |  Page 27  |  Page 28  |  Page 29  |  Page 30  |  Page 31  |  Page 32  |  Page 33  |  Page 34  |  Page 35  |  Page 36  |  Page 37  |  Page 38  |  Page 39  |  Page 40  |  Page 41  |  Page 42  |  Page 43  |  Page 44  |  Page 45  |  Page 46  |  Page 47  |  Page 48  |  Page 49  |  Page 50  |  Page 51  |  Page 52  |  Page 53  |  Page 54  |  Page 55  |  Page 56  |  Page 57  |  Page 58  |  Page 59  |  Page 60  |  Page 61  |  Page 62  |  Page 63  |  Page 64  |  Page 65  |  Page 66  |  Page 67  |  Page 68  |  Page 69  |  Page 70  |  Page 71  |  Page 72  |  Page 73  |  Page 74  |  Page 75  |  Page 76