search.noResults

search.searching

note.createNoteMessage

search.noResults

search.searching

orderForm.title

orderForm.productCode
orderForm.description
orderForm.quantity
orderForm.itemPrice
orderForm.price
orderForm.totalPrice
orderForm.deliveryDetails.billingAddress
orderForm.deliveryDetails.deliveryAddress
orderForm.noItems
BUILDING DESIGN


gain access. On this floor, in addition to the hospital with 45 beds for adult patients, the administration, and School of Hospital Management and Rehabilitation are also located. On the lower floor, with access from the


same side street, is access for personnel staff and supplies. On this floor areas of support and comfort for the employees are located including changing rooms, a cafeteria, as well as facilities for food production. The central pharmacy is also located on the lower floor with the clinical laboratory and a warehouse, as well as an area for maintenance staff. Also on this floor is an area of approximately 1000 m2


housing services for the whole


infrastructure, such as electrical substation, generators, uninterruptible power supply, central heating and cooling, medical gases, water tank, central waste, as well as the sewage treatment plant. Also on the lower floor another


inpatient unit is located, which is connected to the other two floors above this. This area includes 39 beds for obstetric patients. The hospital building has a total of 101 beds.


Sustainability The design needed to take into account the building and its surroundings, the materials and resources used, capture and water management, as well as energy efficiency. Since it is a project with a large environmental impact and is implemented in a region devoid of adequate living conditions, the project also offers an opportunity to contribute to the development of the community, providing the greatest possible social inclusion. Decisions about the location are vital,


in the context of sustainability, in view of the scope of environmental, social and economic conditions related to each new venture. From the location of the site,


movements related to construction processes could generate disturbances on the site. It is therefore necessary to mitigate the impact of the construction


Hall Learning centre Physical rehabilitation unit Administration Inpatient rooms Parking deck


and create a link with the community. To this end, the project sought to preserve, restore and protect adjacent open spaces, making use of landscaping to interact with these spaces. To reduce the impact of land movement, the shape of the building is designed to fit the natural, uneven terrain. The project horizontality also provided a larger area for the capture of rainwater and solar energy.


Landscaping The terrain is located between two areas of environmental preservation. The landscape design was developed to respect this and sought to strengthen this feature by designing a park whose main species were of local origin and with fruit trees suitable for sustaining local wildlife. Other aspects relevant to the project


were the use of flowering and ornamental plants that do not require constant irrigation or active maintenance, and would not require the use of fertilisers, pesticides or herbicides. The park is surrounded by trails and ornamental flower beds, composed of ground covering shrubs, tall foliage, trees and palms. On the wet land lower area of the terrain, the creation of a biodiverse lake was considered, designed with curved edges that follow the topography of the land, and which increases the area available for plants and species with their different functions, such as production of raw materials, recycling of nutrients and the production of vegetables, herbs and small fruits. The trees of medium and large size are situated according to the direction of the prevailing winds and of the sun, in order to provide better thermal comfort to the visitors.


Materials and resources Waste generated by the construction industry and other activities inside buildings can be substantial. Since the beginning of the work the authors sought to educate workers regarding the proper separation and destination of this waste. Moreover, the materials employed have


also been chosen to minimise the generation of waste. The shadow elements have been carefully chosen in order to protect the building from the effects of sun and heat so a relatively low amount of waste is generated. For the shading of the façades, natural deciduous vegetation was employed, which during the summer, protecting the façades from sunlight, with its leaves falling during the winter. Such vegetation also contributes to the air quality. The design also included the use of materials with low coefficients of thermal exchange, in order to prevent outdoor heat entering the building. This can generate considerable energy savings that would be used for cooling the building.


Capture and water management Water is one of the most important elements of life. However, its value is often overlooked outside of arid and semi-arid regions. For this project, the authors searched for strategies to reduce the consumption of water. Among the strategies adopted was a measurement and verification plan of drinking water consumption, a rainwater reuse plan for cleaning of external areas and irrigation of flower beds and the creation of a station sewage treatment.


Energy efficiency It is important to evaluate energy consumption in the new environment as the generation, distribution, storage and energy use processes are linked to a series of impacts to the environment and to the exhaustion of certain natural reserves. Currently, one of the main environmental concerns of the international community is the greenhouse effect, for which the burning of fossil fuels is a major contributor. The reduction of energy consumption, through the use of more efficient equipment and of low power consumption materials and components, is one of the strategies adopted in the project. Sensors have been employed to optimise the use of energy for lighting.


IFHE DIGEST 2017


75


Page 1  |  Page 2  |  Page 3  |  Page 4  |  Page 5  |  Page 6  |  Page 7  |  Page 8  |  Page 9  |  Page 10  |  Page 11  |  Page 12  |  Page 13  |  Page 14  |  Page 15  |  Page 16  |  Page 17  |  Page 18  |  Page 19  |  Page 20  |  Page 21  |  Page 22  |  Page 23  |  Page 24  |  Page 25  |  Page 26  |  Page 27  |  Page 28  |  Page 29  |  Page 30  |  Page 31  |  Page 32  |  Page 33  |  Page 34  |  Page 35  |  Page 36  |  Page 37  |  Page 38  |  Page 39  |  Page 40  |  Page 41  |  Page 42  |  Page 43  |  Page 44  |  Page 45  |  Page 46  |  Page 47  |  Page 48  |  Page 49  |  Page 50  |  Page 51  |  Page 52  |  Page 53  |  Page 54  |  Page 55  |  Page 56  |  Page 57  |  Page 58  |  Page 59  |  Page 60  |  Page 61  |  Page 62  |  Page 63  |  Page 64  |  Page 65  |  Page 66  |  Page 67  |  Page 68  |  Page 69  |  Page 70  |  Page 71  |  Page 72  |  Page 73  |  Page 74  |  Page 75  |  Page 76  |  Page 77  |  Page 78  |  Page 79  |  Page 80