This page contains a Flash digital edition of a book.
space. Tis also gives the impression that the decorative lights are emitting more light down to food counters, floors and massage tables than they actually are. In the Hong Kong First Class Lounge, a


central corridor leads to all other areas. Tis is the only area with a relatively high level of ambient lighting, created from a custom- designed light box in the ceiling. Tis dims during the evening, to create a space with more contrast to allow the artwork, pendants lights and tables to stand out more. At the noodle restaurants, the decorative


table lamps, cleverly sit on the partition screens that divide the dining tables, are in the ideal location to light the tables. Tis is a much more efficient method of getting ample light levels where they’re required. To light them from the ceiling would require significantly higher- output fittings and thus use more energy, simply because of the distance between the ceiling and the tables. Lighting locally in this way is both more efficient and more intimate.


Tey were asked to provide such a feeling in the newly-designed business and first-class lounges for Cathay Pacific, both at their hub within Hong Kong International Airport, and at other Lounges worldwide. Having analysed the purpose of an airport


lounge, they decided to base the experience around the wellbeing of the passengers, creating a relaxing atmosphere in all the many different areas or each lounge. Tis translated into a warm palette of colours and some very high-quality materials, representing the quality


42 GS Magazine


of the Cathay Pacific brand. As with all hospitality projects, Studioilse


proposed a variety of decorative luminaires to help set the mood. Our challenge was to add layers of architectural lighting to complete both the functional aspect and aesthetic to each space without distracting the eye from the decorative fittings. Our solution was a scheme incorporating


downlighting from Lucent Lighting (see page 38) designed to give suitable light levels whilst adding the minimum of visual intrusion to the


Zurriola, Hong Kong In this example, a Spanish fine-dining concept designed by Aedas Interiors, our inspiration was fairly straightforward. Te entrance to the restaurant, located on the 18th of a ‘vertical shopping mall’ in Hong Kong’s Tsim Sha Tsui district, is surrounded by a huge bespoke wine fridge. Our brief was to make each bottle look a million dollars. A little research showed us that the label


is the best part of a wine bottle that needs to be lit. Tis led us to specify lighting which does a marvellous job of accenting each and every bottle label at close quarters from within the fridge and thus, an efficient and simple detail was able to turn the fridge into a case of precious merchandise.


Page 1  |  Page 2  |  Page 3  |  Page 4  |  Page 5  |  Page 6  |  Page 7  |  Page 8  |  Page 9  |  Page 10  |  Page 11  |  Page 12  |  Page 13  |  Page 14  |  Page 15  |  Page 16  |  Page 17  |  Page 18  |  Page 19  |  Page 20  |  Page 21  |  Page 22  |  Page 23  |  Page 24  |  Page 25  |  Page 26  |  Page 27  |  Page 28  |  Page 29  |  Page 30  |  Page 31  |  Page 32  |  Page 33  |  Page 34  |  Page 35  |  Page 36  |  Page 37  |  Page 38  |  Page 39  |  Page 40  |  Page 41  |  Page 42  |  Page 43  |  Page 44  |  Page 45  |  Page 46  |  Page 47  |  Page 48  |  Page 49  |  Page 50  |  Page 51  |  Page 52  |  Page 53  |  Page 54  |  Page 55  |  Page 56