This page contains a Flash digital edition of a book.
Welch Hall North Plaza Renewed

Due to under-utilization of the Welch North Plaza, The College of Natural Sciences decided to transform it into a more comfortable, dynamic and aesthetically pleasing environment where students, faculty and staff could gather or seek solitude. Taniguchi Archi- tects was selected to assist the College in this en- deavor and the collaborative design process kicked off in Sept 2008; construction began in June 2009 and was completed in Nov 2009. To make the Plaza more comfortable, 2 pavilions were erected which now shade a major portion of the Plaza. The pavilions are

equipped with fans and misting systems which pro- vide added relief from the heat. A new water feature and new landscaping around the plaza help soften the presence of the surrounding buildings, giving it a more serene feel. The architecture, from the unique pavilion shapes and the scored and colored concrete paving, to the undulating planter walls with a variety of flora, is intended to provide a dynamic that attracts people to this special place. Provisions have been pro- vided to add a food concession at a later date.

—Evan K. Taniguchi, AIA

Architect

Taniguchi Architects

Structural Engineer

Frank Lam and Associates

MEP Engineers

FEULS

UT/Austin PMCS

Ralph Jones

Department of Chemistry

and Biochemistry

Dr. Richard Quy Stephen Moore

College of Natural Sciences

Carol Davis

General Contractor

Flintco

27 Page 1  |  Page 2  |  Page 3  |  Page 4  |  Page 5  |  Page 6  |  Page 7  |  Page 8  |  Page 9  |  Page 10  |  Page 11  |  Page 12  |  Page 13  |  Page 14  |  Page 15  |  Page 16  |  Page 17  |  Page 18  |  Page 19  |  Page 20  |  Page 21  |  Page 22  |  Page 23  |  Page 24  |  Page 25  |  Page 26  |  Page 27  |  Page 28
Produced with Yudu - www.yudu.com